Hoe Twee Kernen In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Kernen In Te Schakelen
Hoe Twee Kernen In Te Schakelen

Video: Hoe Twee Kernen In Te Schakelen

Video: Hoe Twee Kernen In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, April
Anonim

Het inschakelen van het werk van twee processorkernen in een computer gebeurt op verschillende manieren. Houd er rekening mee dat veel van deze uw processor kunnen beschadigen, dus gebruik alleen programmatische methoden.

Hoe twee kernen in te schakelen
Hoe twee kernen in te schakelen

Het is nodig

vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker

instructies:

Stap 1

Als uw computerconfiguratie een dual-coreprocessor bevat, schakelt u de Hyper-threading-functie in de BIOS-instellingen in. Om dit te doen, herstart het, druk bij het opstarten op de toets die verantwoordelijk is voor het invoeren van dit programma. In de meeste desktopcomputers is dit Delete, in laptops - F1, F2, F8, F10, Fn + F1, Delete, Fn + Delete en andere combinaties, afhankelijk van het moederbordmodel. Voer indien nodig uw inlogwachtwoord in.

Stap 2

Gebruik de pijltoetsen om door het BIOS-programmamenu te bladeren en maak uzelf vertrouwd met de interface. Zoek naar de Hyper-threading-functie, deze kan in de processorinstellingen zitten, maar dit kan ook afhankelijk zijn van uw moederbordmodel. Plaats de knipperende cursor op zijn positie en verander de positie naar Aan met behulp van de plus / min-knoppen. Sluit het programma af en sla de wijzigingen op.

Stap 3

Als uw computer een computer heeft met meer dan twee cores, en u hoeft er maar 2 van in te schakelen, gebruik dan speciale programma's. Houd er rekening mee dat ze vaak onbetrouwbaar zijn en wijzigingen naar de fabrieksinstellingen pas terugdraaien nadat het besturingssysteem volledig is verwijderd en de lokale schijf is geformatteerd. Deze optie is vooral gebruikelijk bij gebruik van Windows Xp op multi-core computers. De configuratie van dit besturingssysteem omvat eenvoudigweg niet de functie van het wijzigen van het aantal werkende kernen, omdat het is gemaakt in een tijd dat processors normaal waren, dus het is misschien niet mogelijk om wijzigingen ongedaan te maken, zelfs als u uw toevlucht neemt tot derde- partij nutsbedrijven. Alleen opnieuw installeren op Windows Seven helpt hier.

Stap 4

Als u het aantal cores moet wijzigen voor compatibiliteit van de softwareversie met de hardwareconfiguratie van uw computer, gebruikt u de kenmerken van het opstartbestand van dit programma wijzigen door er met de rechtermuisknop op te klikken en de compatibiliteitsmodus met XP of Vista te selecteren.

Aanbevolen: