Hoe Kan Ik Mijn Documenten Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Mijn Documenten Verplaatsen
Hoe Kan Ik Mijn Documenten Verplaatsen

Video: Hoe Kan Ik Mijn Documenten Verplaatsen

Video: Hoe Kan Ik Mijn Documenten Verplaatsen
Video: Document verplaatsen 2024, Maart
Anonim

Wat is de map Mijn documenten? Allereerst is dit de plaats waar de door u gemaakte documenten, belangrijke downloads, tekeningen, enz. worden opgeslagen, d.w.z. het is het resultaat van je dagelijkse werk. Het verlies van gegevens uit deze map zal zeker een grote overlast voor u zijn, daarom moet u dringend maatregelen nemen om dit te elimineren.

Hoe kan ik mijn documenten verplaatsen
Hoe kan ik mijn documenten verplaatsen

instructies:

Stap 1

Wanneer u het systeem op een computer installeert (of wanneer u een nieuwe koopt), bevindt de map "Mijn documenten" zich standaard op de C-schijf (tenzij een andere schijf is geselecteerd om het systeem te installeren, wat uiterst zeldzaam is). Een dergelijke buurt is om meerdere redenen zeer ongewenst.

Stap 2

Ten eerste, met de juiste systeeminstallatie, is de fysieke harde schijf verdeeld in partities. Aan de systeemschijf wordt een bepaalde grootte toegewezen (bijvoorbeeld voor Windows XP binnen 15 - 20 GB). De grootte van de systeemschijf moet optimaal (niet erg groot) zijn, aangezien deze nodig heeft:

• in een frequentere scan op virussen dan in andere rubrieken;

• bij regelmatige defragmentatie om uw computer sneller te maken.

Een groot volume van de systeemschijf zal de bovenstaande processen aanzienlijk bemoeilijken en de duur ervan verlengen.

Tijdens het werken wordt de map "Mijn documenten" voortdurend groter. Als het op station C blijft staan, neemt het stilletjes schijfruimte in beslag zonder voldoende ruimte over te laten voor het wisselbestand. Als gevolg hiervan zal het systeem niet stabiel kunnen werken.

Stap 3

Ten tweede bestaat het gevaar dat bij een crash alle gegevens in de map Mijn documenten verloren gaan. Als u het systeem voor uw werk opnieuw moet installeren en de back-up niet wordt uitgevoerd, kunnen alle gegevens op de C-schijf onherstelbaar verloren gaan. De vruchten van uw arbeid zullen ook verloren gaan.

Stap 4

Dat gezegd hebbende, verplaats de map Mijn documenten naar een ander station, zoals station D. U hoeft dit niet te doen met de functies "verplaatsen" of "kopiëren" in bestandsbeheer of verkenner. Als u dit pad volgt, moet u het pad voor het opslaan van documenten in alle programma's (Word, Excel …) herschrijven, enkele andere instellingen wijzigen. Om correct te navigeren in het menu Start, zoekt u het item "Mijn documenten". Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Geef in het geopende venster op het tabblad "Bestemmingsmap" in de regel "Map" het pad op (bijvoorbeeld D: Mijn documenten). Druk daarna op de toets "Verplaatsen".

Stap 5

Als er om de een of andere reden geen regel "Mijn documenten" in het menu "Start" staat, voer dan dezelfde acties uit op het pictogram met dezelfde naam op het bureaublad door "Eigenschappen" te selecteren met de rechtermuisknop.

Nu de locatie van uw documenten zich op schijf D bevindt, zijn ze niet bang voor noodherinstallaties.

Aanbevolen: