Hoe Effecten In Photoshop Te Laden

Inhoudsopgave:

Hoe Effecten In Photoshop Te Laden
Hoe Effecten In Photoshop Te Laden

Video: Hoe Effecten In Photoshop Te Laden

Video: Hoe Effecten In Photoshop Te Laden
Video: Glow Effect - Photoshop Tutorial | Glowing Effect 2024, Mei
Anonim

U kunt een afbeelding met verschillende effecten decoreren, niet alleen met de standaardgereedschappen van de Photoshop-editor. Voor dit doel kunt u extra plug-ins, penselen, vormen, stijlen, verlopen en acties gebruiken.

Hoe effecten in Photoshop te laden
Hoe effecten in Photoshop te laden

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - installatiebestand voor plug-ins;
  • - bestanden met de extensie abr, csh, grd, pat, asl, atn.

instructies:

Stap 1

Een van de manieren om effecten op een bewerkte afbeelding in Photoshop toe te passen, is door extra plug-ins te gebruiken, onafhankelijke modules die met het programma zijn verbonden om de mogelijkheden uit te breiden. Een beschrijving van hun actie is te vinden op de internetbronnen met betrekking tot grafisch ontwerp.

Stap 2

Om de plug-in te verbinden met de grafische editor, dubbelklikt u op het installatiebestand, dat kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar, en volgt u de stapsgewijze instructies. Als de add-on in de standaardmap is geïnstalleerd, kunt u na het starten van Photoshop de optie vinden om het venster te openen in het menu Filter of in de map met de naam van de ontwikkelaar, die in hetzelfde menu zal verschijnen.

Stap 3

U kunt effecten aan een afbeelding toevoegen met componenten die niet hoeven te worden geïnstalleerd. Deze omvatten penselen, vormen, verlopen, patronen, stijlen en acties. Het Photoshop-penseel is een klein bestand met de extensie abr. Om het nieuwe penseel te gebruiken dat is gedownload van de ontwerpsite, schakelt u het gereedschap Penseel in, opent u het penseelpalet en roept u het menu op door op de knop in de rechterbovenhoek van het palet te klikken.

Stap 4

Gebruik de optie Borstels laden en selecteer het bestand met het nieuwe penseel. Als u het geladen penseel wilt toevoegen aan de reeds geopende set, selecteert u Toevoegen in het dialoogvenster dat verschijnt wanneer het bestand is geladen. Als u de optie Vervangen kiest, vervangt u de set penselen die in het programma is geladen door de stalen die zijn opgeslagen in het bestand dat u opent. Om een nieuw penseel toe te passen, klikt u op het pictogram in het penseelpalet.

Stap 5

Om een nieuwe vorm in de grafische editor te laden, zet u het gereedschap Aangepaste vorm aan, opent u het palet met voorbeeldvormen door op de knop in het veld Vorm onder het hoofdmenu te klikken. Roep het menu op dezelfde manier op als bij het installeren van het penseel en selecteer de optie Vormen laden. Het shapes-bestand heeft de csh-extensie.

Stap 6

Het laden van een verloop of patroon verschilt niet veel van het toevoegen van een vorm in Photoshop. Om een nieuw verloop te kunnen openen, zet u het gereedschap Verloop aan. Het verloopbestand is te herkennen aan de extensie grd.

Stap 7

Om een nieuw patroon in Photoshop te laden, zet u het gereedschap Emmertje aan en selecteert u de optie Patroon in de optiebalk onder het hoofdmenu. Dit geeft u toegang tot het palet Patronen waar u een nieuw patroon of een nieuwe reeks patronen kunt toevoegen door de optie Load Patterns uit het paletmenu toe te passen. Het patroonbestand heeft de extensie pat.

Stap 8

Laagstijlen geven u de mogelijkheid om snel een effect op een afbeelding toe te passen en kunnen worden geladen met elk ingeschakeld gereedschap. U moet het menu oproepen met de knop in de rechterbovenhoek van het stijlenpalet en de optie Stijlen laden selecteren. Stijlbestanden hebben de extensie asl.

Stap 9

Effecten omvatten acties die de volgorde vastleggen van het toepassen van verschillende Photoshop-tools. Om een nieuwe actie te laden, gebruikt u de optie Load Actions in het menu van het Actions-palet en selecteert u een bestand met de atn-extensie. Als u een effect op een afbeelding wilt toepassen met behulp van een actie, selecteert u de naam van de reeks acties waarin u geïnteresseerd bent in de lijst die in het palet te zien is en klikt u op de knop Afspelen.

Aanbevolen: