Lagen Verwisselen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Verwisselen In Photoshop
Lagen Verwisselen In Photoshop

Video: Lagen Verwisselen In Photoshop

Video: Lagen Verwisselen In Photoshop
Video: Les 4 Photoshop Lagen 2024, April
Anonim

Lagen verplaatsen is een van de basishandelingen die nodig zijn bij het werken met de meeste bestanden in Photoshop. Er zijn ten minste drie manieren om lagen te wisselen in deze grafische editor.

Lagen verwisselen in Photoshop
Lagen verwisselen in Photoshop

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - een bestand met meerdere lagen.

instructies:

Stap 1

De meest voor de hand liggende manier om de volgorde van lagen in een in Photoshop geopend document te wijzigen, is door de laag met de muis naar een nieuwe positie te slepen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de laag die u wilt verplaatsen in het lagenpalet en sleept u de laag naar een nieuwe locatie zonder de linkerknop los te laten. Als u meerdere lagen tegelijk moet verplaatsen, selecteert u ze door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en met de muis te slepen.

Stap 2

Het slepen en neerzetten van lagen met de muis is best handig en intuïtief, maar niet voor alle gevallen geschikt. Als helemaal bovenaan in het lagenpalet van uw document geen laag, maar een groep staat, moet u, om een van de onderste lagen boven deze groep te plaatsen, de opdrachten uit de groep Schikken ("Ordenen") gebruiken van het menu Laag ("Laag"). verplaats de geselecteerde laag helemaal naar boven, gebruik de opdracht Naar voorgrond. De opdracht Naar voren brengen verplaatst de geselecteerde laag één positie omhoog. Zoals je misschien al vermoedt, zal de opdracht Achteruit verzenden de geselecteerde laag één positie naar beneden sturen, en de opdracht Verzenden naar terug zal de geselecteerde laag of meerdere lagen naar de laagste positie in het palet Lagen verplaatsen. naar het tegenovergestelde, selecteer deze lagen en pas het commando Omkeren ("Omkeren") toe.

Stap 3

Als u gewend bent om sneltoetsen te gebruiken bij het werken in grafische editors, gebruik dan de sneltoetsen Shift + Ctrl +] om de geselecteerde laag naar voren te verplaatsen. Druk op Ctrl +] om de laag één positie omhoog te brengen. De combinatie Ctrl + [verlaagt de geselecteerde laag met één positie, en de combinatie Shift + Ctrl + [versleept de laag waarmee u werkt naar de laagste positie. Met deze sneltoetsen kunt u niet alleen lagen, maar ook groepen van lagen.

Aanbevolen: