Hoe Twee Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Twee Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: Je PC aansluiten op je Muziekinstallatie? Dit zijn de BESTE opties 2024, April
Anonim

De speakers worden aangesloten op de computer via de analoge uitgang op de geluidskaart. Het is belangrijk dat geluidsstuurprogramma's in het systeem zijn geïnstalleerd en geluidsparameters zijn geconfigureerd, anders is het niet mogelijk om audiobestanden af te spelen.

Hoe twee luidsprekers op een computer aan te sluiten
Hoe twee luidsprekers op een computer aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Controleer of uw systeem geluidsstuurprogramma's heeft geïnstalleerd. Ga naar "Apparaatbeheer" (klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" - "Apparaatbeheer"). Als de boomcomponent "Geluids-, video- en spelapparaten" ontbreekt in het venster dat wordt geopend, of het model van uw geluidskaart niet in deze paragraaf is gespecificeerd, dan zijn er geen stuurprogramma's en moet u deze installeren.

Stap 2

Ontdek uw geluidskaartmodel en de naam van de fabrikant. De markeringen kunnen rechtstreeks op de kaart zelf worden aangebracht. De naam kan worden aangegeven op het paneel waar de audio-uitgangen zich bevinden. Het model kan worden vermeld in de documentatie bij de computer. Als u de fabrikant nog steeds niet kunt bepalen, installeer dan het gratis hulpprogramma CPU-Z, dat uw hardware test en de naam van uw geluidskaart weergeeft.

Stap 3

Ga naar de site van de kaartfabrikant door hun naam in een zoekmachine in te voeren. Download de nieuwste software. Voer de installatie uit volgens de instructies van het installatieprogramma en start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 4

Steek de stekker in de audio-uitgang van de computer. Het luidsprekergat is meestal groen, maar kan, afhankelijk van het model en de fabrikant van het bord, verschillen in kleur of positie op het computerpaneel. Als er na het aansluiten een dialoogvenster verschijnt om het type aangesloten apparaat aan te geven, selecteer dan "Luidsprekers".

Stap 5

Test het geluid. Als het geluid nog steeds niet werkt, controleer dan de volume-instellingen van het systeem. Ga naar het bedieningspaneel van de geluidskaart en verander het item "Speakers" in "Hoofdtelefoon". Controleer of de luidsprekers op het juiste gat zijn aangesloten, of de stekker er volledig in zit.

Stap 6

Als je een tweede paar luidsprekers wilt aansluiten, moet je controleren of de geluidskaart dit toelaat. Zoek hiervoor naar de overeenkomstige menu-items in het bedieningspaneel van de bestuurder (bijvoorbeeld "2CH-luidspreker"). Als deze optie aanwezig is, steek dan gewoon de stekker van de tweede luidspreker in het tweede uitgangsgat. Anders kunt u bij elke radiowinkel een Jack 3,5 mm-splitter kopen.

Aanbevolen: