Hoe De Taakbalk Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Veranderen
Hoe De Taakbalk Te Veranderen

Video: Hoe De Taakbalk Te Veranderen

Video: Hoe De Taakbalk Te Veranderen
Video: Windows 10 - Taskbar Customization - How to Change u0026 Customize Settings in MS Task Bar Customization 2024, April
Anonim

De taakbalk in het Windows-besturingssysteem vervult veel verschillende functies, waardoor de gebruiker snel toegang heeft tot alle benodigde applicaties en lopende processen. Het uiterlijk van de taakbalk en zijn functionele component kan naar wens worden aangepast.

Hoe de taakbalk te veranderen
Hoe de taakbalk te veranderen

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot de meeste taakbalkfuncties, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de gewenste actie in de lijst. U kunt dus de weergave van een of meer werkbalken aanpassen, de taakbalk op het scherm vastzetten of toegang krijgen tot het menu met geavanceerde instellingen door het menu-item Eigenschappen te selecteren.

Stap 2

Door het menu-item "Eigenschappen" te openen, kunt u het verbergen van het paneel in de automatische modus, de grootte van de pictogrammen op de taakbalk, de positie op het scherm, de groepering van toepassingsknoppen instellen en ook het uiterlijk van een pop-up configureren meldingen voor verschillende programma's.

Stap 3

Om de taakbalk transparant te maken of de kleur ervan te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Personaliseren in het contextmenu en klikt u vervolgens op de knop Vensterkleur. U ziet het menu met vensterkleurinstellingen, waarin u de transparantie, helderheid, kleurverzadiging van de taakbalk en andere vensters van het systeem kunt aanpassen.

Stap 4

Als u het formaat van de taakbalk wilt wijzigen door de hoogte te vergroten of te verkleinen, klikt u met de rechtermuisknop in een leeg gebied van het paneel en zorgt u ervoor dat het selectievakje is uitgeschakeld in het menu-item Dock-taakbalk. Pak nu de rand van het paneel vast met de muiscursor en houd de muisknop ingedrukt en sleep de rand van de taakbalk. Het paneel verandert van grootte.

Aanbevolen: