Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Router Te Zetten
Video: Wifi-naam en wachtwoord veranderen modem/router + Gast Wifi creëren 2024, April
Anonim

Bij het opzetten van een WiFi-verbinding in een thuisnetwerk, moet u een wachtwoord voor verbinding instellen zodat buitenstaanders geen verbinding kunnen maken, en dienovereenkomstig op uw kosten internettoegang gebruiken zonder uw toestemming.

Hoe een wachtwoord op een router te zetten
Hoe een wachtwoord op een router te zetten

Het is nodig

Gebruikershandleiding voor de router, cd met distributiekit

instructies:

Stap 1

We verbinden de router met het thuisnetwerk. Standaard is deze ingesteld op de fabrieksinstellingen. We sluiten het netsnoer aan en steken de router in een stopcontact. Wij voeren een pre-installatie uit volgens de gebruikershandleiding. We volgen alle stappen en procedures die in volgorde worden beschreven.

Stap 2

Installeer de cd met de distributiekit in het computerstation. Voer het installatieprogramma uit. Open Internet Explorer en voer 192.168.1.1 in de adresbalk in om toegang te krijgen tot de router via het bestaande netwerk.

Stap 3

We voeren dezelfde woorden in de login- en wachtwoordkolommen in - admin. Dit zijn de fabrieksinstellingen voor toegang tot het routermenu. Selecteer, afhankelijk van de verbindingsmethode - Draadloos of LAN, het overeenkomstige tabblad in het menu.

Stap 4

Selecteer op het tabblad Home aan de rechterkant van het routermenu het type codering. U kunt het beste het selectievakje WPA of WPA-PSK aanvinken, aangezien dit de meest actuele methoden zijn. Voer vervolgens, afhankelijk van het routermodel, het wachtwoord in de kolom Sleutel of Wachtwoord in en activeer OK of Toepassen.

Stap 5

Om het toegangspunt te configureren, moet u het subitem "DHCP" selecteren. Alle apparaten die op de router zijn aangesloten, worden onder in het veld weergegeven. IP-adressen worden naast elk vermeld. Als het apparaat niet werkt (geen toegang heeft), kunt u via het "Configuratiescherm" de instellingen invoeren en in de handmatige modus activeren.

Aanbevolen: