Een Luidspreker Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Luidspreker Aansluiten
Een Luidspreker Aansluiten

Video: Een Luidspreker Aansluiten

Video: Een Luidspreker Aansluiten
Video: How to Connect Speakers to Amplifiers | Home Audio Basics 2024, Mei
Anonim

Naast de geluidskaart heeft de computer een ingebouwde speaker control unit. De speaker zelf wordt echter vaak vergeten bij het monteren van de machine. Het kan nodig zijn bij het starten van oude programma's, maar ook bij het diagnosticeren van een machine.

Een luidspreker aansluiten
Een luidspreker aansluiten

instructies:

Stap 1

Onderzoek het moederbord zorgvuldig. Het kan al een miniatuurluidspreker hebben. Het heeft ongeveer dezelfde diameter als een penny-munt en wordt geleverd in een zwarte behuizing. Als u het niet kunt vinden, probeer dan de machine te starten zonder een externe luidspreker op het moederbord aan te sluiten. Bij zo'n speaker hoor je een enkele piep tijdens de Power-On Self-Test (POST).

Stap 2

Mocht blijken dat de ingebouwde speaker op het moederbord ontbreekt, probeer dan eerst een grote speaker in je computerkast te vinden. Soms is het niet zichtbaar omdat het verstopt zit tussen de metalen voorwand van de kast en het kunststof paneel. Maar er zit in ieder geval een tweeaderige kabel met een connector aan het uiteinde aan vast. Deze connector is meestal geschreven Speaker.

Stap 3

Het komt ook voor dat de connectoren op geen enkele manier zijn ondertekend. Zoek in dit geval naar een kabel met een brede vierpins connector die niet is aangesloten op het moederbord. De draden mogen alleen op de eerste en laatste contacten passen en de middelste mogen nergens worden aangesloten, of ze kunnen volledig ontbreken. Neem een gewone batterij van 1,5 V. Steek een pin in de eerste en laatste gleuf van de connector en sluit deze aan op de batterij. Als u klikken hoort bij het aansluiten en loskoppelen, dan is dit de luidsprekerconnector. Raak de contacten niet aan, om niet geraakt te worden door zelfinductiespanning (luidspreker is een inductief element). Trek vervolgens de pinnen eruit.

Stap 4

Zoek naar een combinatie van pinnen op het moederbord met het label Speaker of SPKR. Het zouden er ook vier moeten zijn. Hierop en sluit (met de machine spanningsloos) de luidsprekerconnector in elke polariteit aan.

Stap 5

Start de computer en controleer tijdens de POST of de luidspreker correct werkt. Voer elk programma uit dat het gebruikt.

Aanbevolen: