Een Vectormasker Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Vectormasker Toevoegen
Een Vectormasker Toevoegen

Video: Een Vectormasker Toevoegen

Video: Een Vectormasker Toevoegen
Video: Basis Photoshop - instructie inspiratiecollage 2024, Mei
Anonim

Een vectormasker in Adobe Photoshop kan op verschillende manieren worden gebruikt. In dit geval zullen we bekijken hoe we met zijn hulp kleurcorrectie op een apart deel van de afbeelding kunnen toepassen.

Een vectormasker toevoegen
Een vectormasker toevoegen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en maak een nieuw document. Klik hiervoor op het menu-item "Bestand"> "Nieuw" of druk op de sneltoetsen Ctrl + N. Geef in het nieuwe venster de breedte en hoogte op, bijvoorbeeld 500 elk, stel bij "Inhoud van de achtergrond" (Aanpassing) "Transparant" in en klik op OK.

Stap 2

Klik op het menu-item "Laag" (Laag)> "Nieuwe laagvulling" (Nieuwe patroonvulling)> "Patroon" (Patroon) en klik in het volgende venster meteen op OK. Het deelvenster Patroonvulling wordt geopend. Aan de linkerkant bevindt zich een knop die een vervolgkeuzemenu oproept waarin u het gewenste patroon kunt selecteren. Met de instelling Schaal kan het patroon worden in- of uitgezoomd. Klik na het instellen van de vereiste parameters op OK. De achtergrond van het document zal de contouren van het geselecteerde patroon aannemen; in de toekomst zullen er vectormaskers overheen worden gelegd. Met het gereedschap Verplaatsen kunt u dit patroon verplaatsen.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Rechthoek, in de optiebalk, klik op het item "Paden" en gebruik het om ergens in het tekengebied een klein kader te maken. Klik op "Laag"> "Nieuwe aanpassingslaag"> "Kleur / Verzadiging" en klik in het nieuwe venster meteen op OK. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u de parameters Tint, Verzadiging en Lichtheid kunt wijzigen door aan de bijbehorende schuifregelaars te draaien. Houd er rekening mee dat wijzigingen alleen plaatsvinden met het geselecteerde gebied, d.w.z. met een vak gemaakt door het gereedschap Rechthoek. Eigenlijk is deze rechthoek, waarop je verschillende effecten kunt toepassen, het vectormasker.

Stap 4

Als u het resultaat wilt opslaan, klikt u op Bestand> Opslaan als, selecteert u een pad, voert u een naam in, selecteert u in het veld Opmaak Jpeg en klikt u op Opslaan.

Aanbevolen: