Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Op De Pc Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Op De Pc Aan Te Sluiten
Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Op De Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Op De Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Harde Schijf Van Een Laptop Op De Pc Aan Te Sluiten
Video: How to Connect Desktop Hard Disk to Laptop? (Hindi) 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin het nodig is om informatie die op de harde schijf van een laptop is opgeslagen, over te zetten naar een vaste computer. Er kunnen zich problemen voordoen als gevolg van de incompatibiliteit van de connectoren. Maar ze kunnen eenvoudig worden verwijderd met behulp van speciale adapters.

Hoe de harde schijf van een laptop op een pc aan te sluiten
Hoe de harde schijf van een laptop op een pc aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Gebruik een adapter om de harde schijf van uw laptop op uw pc aan te sluiten. Waarom is dit nodig? Als uw laptop 3 jaar oud is, bestaat het risico dat de harde schijf defect raakt. Om het volledige verlies van de benodigde informatie te voorkomen, moet u een reservekopie maken, die op de harde schijf van uw personal computer zal staan.

Stap 2

Koop een adapter bij een computerwinkel. Om vervolgens de harde schijf van de laptop op de computer aan te sluiten, sluit u de adapter met de brede kant aan op de IDE-kabel van het moederbord van de desktopcomputer. Sluit de connector van de harde schijf van de laptop aan op het smalle deel van de adapter. Vergeet niet om de stroom van de computer los te koppelen voordat u deze manipulaties uitvoert.

Stap 3

Schakel de stationaire computer in nadat u de harde schijf van de laptop op de computer hebt aangesloten. Het nieuwe apparaat wordt gedetecteerd tijdens het opstarten. Houd er rekening mee dat u alle benodigde gegevens pas na een tweede herstart kunt overbrengen naar de harde schijf van uw pc. Het maakt niet uit welke versie van het Service Pack het besturingssysteem gebruikt. Herhaalde downloads kunnen niet worden vermeden.

Stap 4

Gebruik een speciale HDD-container als u niet met adapters wilt rommelen en als het proces van gegevensoverdracht van de harde schijf van een laptop naar een pc vrij vaak zal worden herhaald. Deze container wordt via een USB-kabel op een computer aangesloten. Dit legt bepaalde beperkingen op aan de gegevensoverdrachtsnelheid, maar maakt het proces tegelijkertijd gemakkelijker. Een HDD-container kan bij elke computerwinkel worden gekocht. Er zijn verschillende versies, waaronder een container, die zelf een adapter is van het IDE-moederbord van een stationaire computer. Die. bij gebruik lijdt de snelheid van gegevensuitwisseling niet, zoals het geval is bij een USB-container.

Aanbevolen: