Twee Computers Verbinden Vanaf één Modem

Inhoudsopgave:

Twee Computers Verbinden Vanaf één Modem
Twee Computers Verbinden Vanaf één Modem

Video: Twee Computers Verbinden Vanaf één Modem

Video: Twee Computers Verbinden Vanaf één Modem
Video: WINDOWS 10 : Подключите 2 ПК вместе с кабелем локальной сети 2024, Mei
Anonim

Veel mensen maken actief gebruik van 3G-modems. Met deze apparaten heb je vrijwel overal toegang. Maar niet iedereen weet dat één modem kan worden gebruikt om meerdere computers tegelijk aan te sluiten.

Twee computers verbinden vanaf één modem
Twee computers verbinden vanaf één modem

Het is nodig

  • - 3G-modem;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Begin met het instellen van uw 3G-modem voor toegang tot internet. Zet de eerste computer aan. Sluit de modem aan op de USB-poort. Soms is het logischer om een speciale USB-verlengkabel te gebruiken om de signaalkwaliteit te verbeteren.

Stap 2

Installeer de software die nodig is om de modeminstellingen te wijzigen. Stel de apparatuur in en controleer de functionaliteit ervan. Schakel vervolgens het apparaat uit en sluit het setup-programma.

Stap 3

Verbind uw computers met een patchkabel. Gebruik hiervoor de LAN-poorten van de netwerkkaarten. Houd er rekening mee dat wanneer u twee laptops gebruikt, het logischer is om er een draadloos LAN tussen te maken. Hierdoor blijven de apparaten mobiel.

Stap 4

Open op de eerste computer het Netwerkcentrum. Ga naar de lijst met gemaakte netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op het lokale netwerkpictogram dat door uw computers wordt gevormd. Open de TCP / IPv4-instellingen.

Stap 5

Voer 123.132.15.1 in het veld IP-adres in. Druk op de Tab-toets. Onthoud het subnetmasker. Sla de instellingen op. Open een soortgelijk menu met een tweede computer of laptop.

Stap 6

Vul de regel "IP-adres" in met 123.132.15.2. Druk nogmaals op Tab en zorg ervoor dat aan het apparaat hetzelfde subnetmasker is toegewezen. Voer nu in de velden "Default gateway" en "DNS server" 123.132.15.1 in. Sla de netwerkadapterparameters op.

Stap 7

Ga naar de eerste computer. Open het instellingenmenu voor verbinding met internet via een 3G-modem. Selecteer "Toegang".

Stap 8

Activeer de functie waarmee andere apparaten dit kanaal kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat u het lokale netwerk opgeeft waarvoor u toegang hebt geopend. In jouw geval is dit een verbinding van twee computers via een kabel of wifi-kanaal.

Stap 9

Activeer uw 3G-modem. Maak verbinding met internet en controleer of u vanaf een tweede pc verbinding kunt maken met het netwerk.

Aanbevolen: