Inktniveaubewaking Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Inktniveaubewaking Uitschakelen?
Inktniveaubewaking Uitschakelen?

Video: Inktniveaubewaking Uitschakelen?

Video: Inktniveaubewaking Uitschakelen?
Video: Disable Protection Cartridge Printer HP Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers vragen zich af hoe ze de inktniveauregeling in printers en multifunctionele apparaten kunnen uitschakelen, omdat: Toner lege berichten zijn soms niet waar en interfereren gewoon met de werking.

Inktniveaubewaking uitschakelen?
Inktniveaubewaking uitschakelen?

Het is nodig

printer of multifunctioneel apparaat

instructies:

Stap 1

Schakel het bijhouden van het inktniveau uit. Dit kan worden gedaan door de chips die in de cartridges zijn ingebouwd op nul te zetten. Ze zijn ontworpen om inktniveaus te detecteren en te voorkomen dat de cartridge opnieuw moet worden gevuld. Maar het is best moeilijk om de chip te resetten.

Stap 2

Wacht tot één cartridge leeg is en er een waarschuwingsbericht op het scherm van de printer/MFP verschijnt, waarin u wordt gevraagd door te gaan of te stoppen met afdrukken. Klik in dit venster op "OK", of klik op de knop Stop / Reset (de knop ziet eruit als een rood / oranje driehoek in een cirkel). Het afdrukken wordt hervat. Nadat een van de inktcartridges helemaal leeg is, verschijnt er opnieuw een bericht op het printerscherm waarin u wordt gevraagd de inktcartridge te vervangen. Als u een multifunctioneel apparaat/printer met ingebouwde cartridge heeft, houdt u de knop Stop/Reset tien seconden ingedrukt. U schakelt dus het bijhouden van het inktniveau in de cartridge uit.

Stap 3

Schakel inktcontrole op een aparte inkttankprinter uit door de vragen te beantwoorden die op het computerscherm verschijnen. Wanneer u daarom wordt gevraagd op het scherm, drukt u op de knop Stop/Reset als u een multifunctioneel apparaat hebt, of op de knop Hervatten/Annuleren als u een printer hebt, en houdt u deze tien seconden ingedrukt. Schakel de regeling van de inkthoeveelheid voor elke cartridge afzonderlijk uit. Dit blokkeert het afdrukken niet en heeft geen invloed op de afdrukkwaliteit.

Stap 4

Schakel de functie Ink Monitor uit op de computer waarop deze is aangesloten. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm", selecteer de optie "Printers". Open vervolgens het contextmenu op het printerpictogram, selecteer de opdracht "Eigenschappen". Ga vervolgens naar het tabblad Onderhoud, selecteer de optie Printerstatusinformatie en klik op de knop Opties. Schakel het selectievakje naast Waarschuwing automatisch weergeven uit.

Aanbevolen: