Hoe Een Videokaart Te Diagnosticeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videokaart Te Diagnosticeren
Hoe Een Videokaart Te Diagnosticeren

Video: Hoe Een Videokaart Te Diagnosticeren

Video: Hoe Een Videokaart Te Diagnosticeren
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, April
Anonim

Met behulp van een videokaart in een computer kun je films kijken, spelen, lezen, gewoon verschillende foto's bekijken. Vroeg of laat mislukt het echter, wat een tijdige diagnose vereist.

Een videokaart kan zoiets geven
Een videokaart kan zoiets geven

Het diagnosticeren van een videokaart is een eenvoudig proces als u bepaalde programma's gebruikt. Er is echter nog een punt om te overwegen. U kunt de hardware alleen thuis controleren als de videokaart nog in min of meer werkende staat is.

Wanneer er zwartheid op het beeldscherm is, vreemde strepen, iets onbegrijpelijks in plaats van een beeld, is het beter om contact op te nemen met een gespecialiseerde werkplaats. Misschien was er een defect in het bord, de koeler stopte met werken en alles raakte oververhit, evenals tal van andere redenen die niet alleen kunnen worden verholpen.

In sommige gevallen kan zelfs een volledige vervanging nodig zijn. Als er nog een beeld is, maar er zijn af en toe storingen, dan is het eenvoudig om onderstaande programma's te gebruiken.

Hoe het probleem zelf op te lossen?

Als het "ijzer" nog "ademt" en slechts tijdelijk defect is, moet u zich niet wapenen met een soldeerbout. Het volstaat om een aantal programma's te gebruiken. Maar daarvoor moet je de systeemeenheid openen en controleren of de koeler van de videokaart draait. Soms kunnen problemen eenvoudig worden opgelost door de ventilator te vervangen. En onder de softwareproducten zijn er zoals:

- Riva-tuner. Een eenvoudig hulpprogramma voor het controleren van een videokaart. Hiermee kunt u gemakkelijk bepalen hoeveel het bord opwarmt. Als de waarden te hoog zijn, kun je met het programma de kloksnelheid van het videogeheugen of GPU verlagen, wat vaak een goed resultaat geeft. Het probleem is echter alleen qua uiterlijk opgelost, omdat er mogelijk fouten op hardwareniveau zijn. Het is beter om contact op te nemen met de service of de kaart te vervangen. Als er geen oplossing is gevonden, is het mogelijk dat de kwestie in de kaartstuurprogramma's zit. Ze komen mogelijk niet overeen met de versie of fabrikant. Je moet ze vervangen door degene die je nodig hebt.

- PowerStrip is een krachtig hulpprogramma waarmee u uw videokaart zeer nauwkeurig kunt afstemmen, overklokken en diagnosticeren. Bovendien kan het kaartmodel anders zijn, aangezien een groot aantal fabrikanten wordt ondersteund. Indien nodig kunt u de kleur, schermgeometrie, GPU-frequenties, temperaturen en meer controleren. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen speciale vaardigheden. Beschikbaar voor gewone gebruikers.

- AMD N-Bench is een goed hulpmiddel voor het testen van een videokaart met de mogelijkheid om 3D-graphics te controleren. Het hulpprogramma laadt de kaart op een zodanige manier dat deze begint te werken op de limiet van zijn mogelijkheden. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om de stabiliteit van alle processen te testen. Als sommige functies van de kaart voorheen niet werden gebruikt en opzettelijk defect waren, zullen ze hier snel terechtkomen.

Haast je niet om je kaarten weg te gooien

Elke videokaart is een set micro-elementen die nuttig kan zijn bij het repareren van deze of soortgelijke "hardware". Haast je niet om het bord naar de prullenbak te sturen. Misschien wordt het gekocht bij een servicecentrum of bij amateurenthousiastelingen om zich in verschillende microcircuits te verdiepen.

Aanbevolen: