Hoe Teken Je Een Diagram?

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Diagram?
Hoe Teken Je Een Diagram?

Video: Hoe Teken Je Een Diagram?

Video: Hoe Teken Je Een Diagram?
Video: Natuurkunde uitleg Algemeen: Hoe teken je een grafiek? 2024, April
Anonim

Grafieken zijn een integraal onderdeel van een verscheidenheid aan presentaties, diavoorstellingen, zakelijke programma's en financiële rapporten. Met behulp van een diagram kunt u visueel weergeven hoe een of ander aspect van het werk van het bedrijf door de jaren heen is veranderd, of het percentage van verschillende parameters weergeven. Een mooi en begrijpelijk diagram zal voor de lezer en kijker begrijpelijker zijn dan een obscure tekening, dus het is erg belangrijk om te leren hoe u mooie, duidelijke en voor de hand liggende diagrammen kunt tekenen die u bij uw werk zullen helpen.

Hoe teken je een diagram?
Hoe teken je een diagram?

instructies:

Stap 1

In Microsoft Excel kunt u, door uw opties op te geven, een automatische grafiek maken van programmasjablonen, maar deze grafieken zijn niet duidelijk en ook niet esthetisch aantrekkelijk. Op basis van een kant-en-klare grafiek in Excel kunt u met dezelfde parameters uw eigen grafiek maken, die visueler, beknopter en stijlvoller is.

Stap 2

Verwijder in de vorige diagrammen al het onnodige. Uw diagram moet lijken op een lichtgewicht en begrijpelijke grafiek, vrij van onnodige details, transparant en esthetisch. Gebruik niet meer dan twee kleuren om de grafiek duidelijk te maken. Rood, zwart en tinten van deze kleuren zijn de beste opties voor elke grafiek. Dit maakt het gemakkelijk om de informatie op elke schaal te lezen. Zorg ervoor dat u in de grafiek een merkbare toename van parameters weergeeft.

Stap 3

Als u twee grafieken heeft, waarvan de indicatoren kunnen worden gecombineerd tot een gemeenschappelijke grafiek, maak dan van deze gelegenheid gebruik - maak één gemeenschappelijke handige grafiek. Kleur elke parameter in zijn eigen kleur.

Stap 4

Het is niet nodig om de verhouding van verschillende indicatoren in één kolom van het diagram weer te geven - dergelijke informatie zal niet door de kijker worden gelezen. Het zou veel beter zijn om elke kolom in tweeën te verdelen - rood en zwart. Elke kolom toont de waarde van een of andere indicator en in overeenstemming daarmee wordt de hoogte van de kolom weergegeven. Het lezen van de informatie kan echter nog steeds moeilijk zijn naarmate het aantal kolommen toeneemt en het voor de lezer moeilijk is om ze te relateren aan de algemene waarden op de lagere schaal.

Stap 5

Dezelfde grafiek ziet er veel nauwkeuriger uit, waarbij de hoofdschaal (bijvoorbeeld de resultaten per jaar verdelen) verticaal wordt geplaatst en alle kolommen naar de zijkant worden gericht. Aangezien de lange getallen ook horizontaal zullen zijn, zal de grafiek niet de indruk wekken van te veel gegevens.

Stap 6

Plaats elk paar kolommen op één schaalparameter in een veld van de derde kleur (bijvoorbeeld grijs) voor meer duidelijkheid, en geef de grijze streep zijwaarts weer tot een lengte die overeenkomt met de totale indicator van de twee schaalkolommen. Schrijf de algemene indicator in de numerieke versie rechts van de strip, met dezelfde grijze kleur. In deze vorm is het diagram al gemakkelijk te lezen.

Stap 7

Je kunt ook proberen om een normale verticale grafiek duidelijk en netjes te maken door de schalen op een andere manier uit te lijnen dan in het begin. Kolommen voor sommige indicatoren staan boven de hoofdschaal voor totaal- en totaalaantallen, terwijl kolommen voor andere onder de schaal staan. Hierdoor worden de gegevens los van elkaar en begrijpelijk en tegelijkertijd gecombineerd tot een groot geheel.

Aanbevolen: