Hoe Teken Je Een Diagram Op Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Diagram Op Een Computer?
Hoe Teken Je Een Diagram Op Een Computer?

Video: Hoe Teken Je Een Diagram Op Een Computer?

Video: Hoe Teken Je Een Diagram Op Een Computer?
Video: Easy Computer Drawing | Let's Learn How to Draw a Computer 2024, April
Anonim

Met behulp van een computer, of beter gezegd, de software die erop is geïnstalleerd, kunt u elk grafisch schema tekenen. Tegenwoordig is de computer een werkinstrument geworden voor een ingenieur, architect en landmeter. Maar om het eenvoudigste schema te ontwikkelen en te tekenen, inclusief elektronisch, is het niet nodig om speciale dure software aan te schaffen.

Hoe teken je een diagram op een computer?
Hoe teken je een diagram op een computer?

instructies:

Stap 1

U kunt het gebruikelijke eenvoudige stroomschema tekenen als u een teksteditor Word op uw computer hebt geïnstalleerd, een van de modules van het populaire Microsoft Office. Voordat u een diagram op een computer tekent, moet u nadenken over hoe de belangrijkste elementen zullen worden gelokaliseerd, hun vorm en hoe het zal worden georiënteerd - als een "portret" of als een "album".

Stap 2

In oudere versies van Word kon je stroomdiagrammen tekenen door het paneel Tekenen te activeren en verschillende geometrische vormen, het type pijlen, kaders en verbindingslijnen erop te selecteren. Om stroomdiagrammen te tekenen in nieuwere versies van Word, selecteert u het tabblad "Invoegen" op de bovenste balk en activeert u het menu-item "Vormen".

Stap 3

Klik op de knop Vormen. In het vervolgkeuzemenu ziet u het hele arsenaal aan grafische hulpmiddelen waarmee u diagrammen kunt tekenen. Dit zijn geometrische basisvormen, in de vorm waarvan frames kunnen worden getekend, evenals lijnen, gekrulde pijlen en verschillende soorten leiders. U kunt de grootte en positie van elke vorm naar behoefte wijzigen door deze over de pagina te verplaatsen en uit te rekken met de muis.

Stap 4

Om een inscriptie te maken binnen de kaders die door de vormen zijn ingesteld, activeert u de tekstfunctie door het kader te selecteren en met de linkermuisknop op het pictogram met de tekstafbeelding in het bovenste menu te klikken. Nadat u een element hebt geselecteerd uit de elementen waaruit het schema bestaat, kunt u ook de stijl van het ontwerp wijzigen, de kleuren van de vulling, het kader en de tekst selecteren.

Stap 5

De radiohobbyist moet misschien een diagram tekenen dat iets ingewikkelder is dan wat Word suggereert. In dit geval is de sPlan grafische editor versie 6.0 of 5.0 perfect. Zoek en download dit gratis programma op internet. Installeer de editor op uw computer en start deze. In het linkerzijpaneel ziet u een hele bibliotheek met grafische elementen, die zijn onderverdeeld in categorieën: relais, microschakelingen, condensatoren, enz. Klik met de linkermuisknop op het gewenste element en sleep het naar het diagram en plaats het op de gewenste plaats.

Stap 6

De sPlan-editor heeft ook de mogelijkheid om stroomdiagrammen te tekenen en labels in hun elementen te positioneren. Om de delen van de schema's te verbinden, selecteert u elk type lijnen door hun dikte op het juiste paneel op te geven. U kunt het schema opslaan in het interne formaat van het programma. Het is ook mogelijk om het op te slaan als een afbeelding om per e-mail te verzenden of op internet te plaatsen.

Aanbevolen: