Hoe Een Teken In Een Woord Te Zetten?

Hoe Een Teken In Een Woord Te Zetten?
Hoe Een Teken In Een Woord Te Zetten?

Video: Hoe Een Teken In Een Woord Te Zetten?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Speciale letters en tekens 2023, Februari
Anonim

Er zijn niet veel speciale tekens op een standaard toetsenbord. Bij het werken in een teksteditor Word hebben beginnende gebruikers een natuurlijke vraag hoe ze dit of dat teken in de tekst moeten plaatsen. Dit is niet zo moeilijk om te doen.

Hoe een teken in een woord te zetten?
Hoe een teken in een woord te zetten?

Tekens die op het toetsenbord ontbreken, kunnen in de tekst worden ingevoegd met behulp van de alt = "Afbeelding"-knop en een bepaalde cijfercombinatie of door een 6-10-cijferige code in te voeren. Er zijn veel van deze codes, het is onmogelijk om alles te onthouden, en waarom zou je ze in je hoofd houden, in de teksteditor is er een functie "tekens invoegen die niet op het toetsenbord staan".

image
image

Gebruik deze functie om het gewenste symbool in het "Woord" in te voegen, hiervoor klikt u op het pictogram "invoegen", een paneel wordt geopend, waarop u in de rechterhoek het venster "Symbolen" vindt. Klik erop, in het vervolgkeuzevenster staan ​​20 tekens, als er geen nodig is, klik dan op "andere tekens", een venster met een groot aantal speciale tekens en tekens wordt geopend:

- korte en lange streepjes;

- paragraaf;

- teken "copyright";

- handelsmerk;

- graden teken;

- wortelteken;

- gradenbord en nog veel meer.

Selecteer degene die je nodig hebt en klik op de knop "invoegen". Het geselecteerde bord wordt in een klein dropdown-venster vastgezet en u hoeft er bij volgend gebruik niet meer naar te zoeken. Klik op het pictogram "symbolen" - de eerste posities zijn de tekens die u hebt gebruikt.

Sommige tekens kunnen worden vervangen door letters die erop lijken. In plaats van het vermenigvuldigingsteken kunt u de letter "x" of het symbool * plaatsen. Het deelteken ÷ kan worden vervangen door een dubbele punt, bijvoorbeeld 50: 2 = 25. Gebruik het lettertype Verdana om hiërogliefen in de tekst in te voegen.

Er zijn lettertypen "Windings", Symbol, Webdings, die ongebruikelijke interessante tekens "schaar", "telefoon", "bel", "palm" en andere hebben. Helaas worden deze niet-standaard tekens alleen weergegeven in de Internet Explorer-browser, in andere browsers worden ze vervangen door een gewoon lettertype.

Ook in worde is het mogelijk om de "autocorrect" functie te configureren. Open de symbolentabel, selecteer het gewenste teken, klik op het opschrift "autocorrectie", voeg in het venster "vervang" alle letters of symbolen in die door het geselecteerde teken in de tekst worden vervangen. Voor het symbool ₽ kan de vervanging bijvoorbeeld de lettergreep zijn, of beter, een combinatie van Latijnse letters. Zodra je deze lettergreep schrijft, wordt deze automatisch vervangen door een teken.

Als het om de een of andere reden niet mogelijk is om de symbolentabel te gebruiken, kunt u een teken in het "Woord" plaatsen met behulp van de standaardinstellingen van het besturingssysteem, in het bijzonder de symbolentabel. Klik op de "start"-knop op het bedieningspaneel, selecteer en open de tabel, selecteer het gewenste symbool, kopieer het en plak het in een tekstdocument.

Populair per onderwerp