Hoe Maak Je Een Diagram Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diagram Op Een Computer
Hoe Maak Je Een Diagram Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Diagram Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Een Diagram Op Een Computer
Video: How to Make a Flow Chart in Microsoft Word 2007 2024, Mei
Anonim

Schema's worden gebruikt om informatie in tekstdocumenten te visualiseren: studieboeken, artikelen, verschillende leermiddelen. De opbouw ervan is mogelijk in verschillende programma's. De eenvoudigste kan worden gedaan met behulp van de Word-toepassing.

Hoe maak je een diagram op een computer
Hoe maak je een diagram op een computer

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word, maak een nieuw document om een diagram te maken. Voer het commando "Beeld" - "Werkbalken" uit en vink het vakje naast de werkbalk "Tekening" aan. Het verschijnt onderaan het scherm, boven de statusbalk. Begin met het maken van uw schema.

Stap 2

Ga naar het menu AutoVormen om de structuur van uw schema te tekenen. Ga bijvoorbeeld naar het gedeelte "Basis", selecteer de rechthoek, plaats de cursor op de plaats van het document waar uw diagram moet beginnen en houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de rechthoek naar rechts en naar beneden. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het object en selecteer de opdracht "Tekst toevoegen". Voer de gewenste tekens in. Voeg op dezelfde manier andere bouwstenen toe aan uw diagram met behulp van de basisvormen en vormen die u in het menu Stroomdiagrammen vindt.

Stap 3

Verbind de elementen van het diagram met behulp van lijnen en pijlen, gebruik hiervoor de juiste hulpmiddelen op het paneel "Tekenen". Nadat u alle benodigde elementen hebt toegevoegd, rangschikt u ze: vul ze, voeg een schaduw toe, volume indien nodig, stel de grootte van de verbindingslijnen in met de knoppen op de werkbalk "Tekenen".

Stap 4

Om daarna het maken van het schema in het document te voltooien, selecteert u het gereedschap "Objectselectie" (witte pijl) op het paneel en selecteert u uw volledige schema en selecteert u vervolgens het menu-item "Tekenen" - "Groep". Uw diagram wordt een enkele tekening, kopieer het naar het klembord en plak het in het gewenste document. Om afzonderlijke elementen van het diagram te wijzigen, selecteert u het op dezelfde manier en selecteert u de opdracht "Groep opheffen".

Stap 5

Maak een diagram in een elektronische presentatie met behulp van Power Point-software. Voeg een nieuwe dia voor het diagram toe, selecteer op de werkbalk de opdracht "Organisatiediagram". Selecteer het uiterlijk van het circuit, klik op "OK".

Stap 6

Vul de diagramsjabloon met tekst om elementen aan het diagram toe te voegen, klik op een van hen, op de diagramwerkbalk, selecteer de opdracht "Vorm toevoegen" en selecteer het type. U kunt het uiterlijk van het diagram ook wijzigen met de opdrachten Layout en Auto Format.

Aanbevolen: