Hoe Maak Je Een Diagram In Een Word?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Diagram In Een Word?
Hoe Maak Je Een Diagram In Een Word?

Video: Hoe Maak Je Een Diagram In Een Word?

Video: Hoe Maak Je Een Diagram In Een Word?
Video: Hoe voeg je een grafiek toe in word ? 2024, April
Anonim

Nu worden alle rapporten voornamelijk op een computer uitgevoerd met behulp van verschillende grafische en tekstprogramma's. De meest gebruikte tekstverwerker is Word uit het MS Office pakket. Hiermee kunt u op uw eigen manier grafieken en grafieken maken en deze importeren vanuit een Excel-spreadsheeteditor.

Hoe maak je een diagram in een Word?
Hoe maak je een diagram in een Word?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - MS-Word.

instructies:

Stap 1

Om een diagram te maken in MS Word 2007, gaat u naar het tabblad "Invoegen" in het hoofdmenu en selecteert u vervolgens de opdracht "Diagram". Er verschijnt een venster met aan de linkerkant een lijst met kaartsjablonen en aan de rechterkant hun weergave. Selecteer de grafiek waarvan u denkt dat deze geschikt is voor uw rapport en bevestig uw keuze door op OK te klikken. Vervolgens wordt een venster van de MS Excel-spreadsheeteditor geopend met de tabel die overeenkomt met het geselecteerde diagram. Er zijn dus twee vensters op het scherm: Word en Excel. Dubbelklik op een tabelcel en wijzig de waarde ervan. Het uiterlijk van de grafiek verandert nadat u op de Enter-toets hebt gedrukt.

Stap 2

U kunt vanuit een tabel een diagram maken in Word. Klik in het tabblad "Invoegen" op de knop "Tabel". U krijgt verschillende manieren aangeboden om het te maken: 1. Bepaal de grootte van de tafel in de sjabloon; 2. Na het selecteren van de opdracht "Tabel invoegen" in het venster "Tabel invoegen", definieert u de parameters: het aantal rijen en kolommen en automatisch aanpassen van de kolombreedte; 3. Selecteer de opdracht "Tabel tekenen" als u een tabel met vooraf gedefinieerde parameters nodig hebt. Het gereedschap Potlood wordt weergegeven. Teken rijen en kolommen van de gewenste grootte; 4. Het commando "Excel Table" onderaan het scherm opent het venster van deze spreadsheet-editor. Voer celwaarden in, druk op OK om de invoer te voltooien; 5. Met de opdracht Snelle tabellen krijgt u verschillende tabelsjablonen aangeboden.

Stap 3

Vul de tabel in met gegevens. Selecteer in het hoofdmenu het item "Menu". Vouw in de nieuwe menubalk die verschijnt de lijst "Tabel" uit en klik vervolgens op "Selecteren" en "Tabel selecteren". Selecteer in dezelfde liniaal de items "Invoegen" en "Object". Zoek in de lijst Objecttype Microsoft Graph. Het programma zal het meest geschikte grafiektype voor uw tabel voorstellen. Als u deze wilt wijzigen, dubbelklikt u op de afbeelding en selecteert u "Grafiek" en "Grafiektype" in het menu. Om terug te keren naar het Word-document, klikt u ergens buiten de afbeelding.

Stap 4

Om een tabel uit Excel te importeren, selecteert u de vereiste cellen of het hele blad en kopieert u de selectie naar het klembord door op Ctrl + C te drukken. Open een Word-document, markeer de plaats waar de tabel zal worden ingevoegd en druk op Ctrl + V. De knop Plakopties verschijnt naast de nieuwe gegevens. Als u wilt dat de tabel alle wijzigingen weergeeft die in het originele document worden aangebracht, selecteert u Bronopmaak behouden en koppelen aan Excel of Doeltabelstijl gebruiken en koppelen aan Excel.

Aanbevolen: