Hoe Teken Je Een Diagram In Een Word?

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Diagram In Een Word?
Hoe Teken Je Een Diagram In Een Word?

Video: Hoe Teken Je Een Diagram In Een Word?

Video: MS Word grafieken 2022, November
Anonim

De visuele presentatie van informatie vergemakkelijkt de waarneming enorm, vooral als het gaat om de structuur en volgorde van iets. Het gebruik van het schema is hier het meest geschikt. Schema's worden niet alleen gebruikt in presentaties, maar ook in teksten (rapporten, wetenschappelijke artikelen, enz.). De grafische belichaming van de structuur dient als een skelet voor de tekst en ondersteunt de lezer. De Word-teksteditor bevat alles wat u nodig hebt om een ​​diagram in een document te tekenen zonder programma's van derden te gebruiken.

Hoe teken je een diagram in een Word
Hoe teken je een diagram in een Word

Het is nodig

  • Een computer
  • Microsoft Office Word 2007 (2003)
  • Beginnersvaardigheden

instructies:

Stap 1

Een willekeurig schema kan worden getekend met vormen, gecombineerd met pijlen en andere speciale tekens. Technieken om met vormen te werken.

Klik op de knop Vormen. Er verschijnt een lijst met mogelijke objecten. Selecteer een met één klik met de linkermuisknop. Beweeg vervolgens de muisaanwijzer over het blad. Er verschijnt een kruis in plaats van een pijl. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de vorm naar de gewenste grootte.

Stap 2

De grootte van de vorm wordt aangepast met behulp van de blauwe punten van de omtrek. Beweeg de aanwijzer over zo'n punt, het verandert in een tweepuntige pijl. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het pad naar rechts of links. Je kunt de vorm draaien met de groene stip bovenaan het pad. Beweeg over een punt, de rotatie wordt weergegeven met een ronde pijl. Beweeg de muis en breng het object naar de gewenste positie.

Sommige vormen hebben een gele stip voor het wijzigen van de omtrek (pijlspanwijdte, aanlooplengte). Beweeg de muisaanwijzer erover, "vang" met de linkerknop en sleep.

Dimensionale markeringen van het object
Dimensionale markeringen van het object

Stap 3

Om de vorm te verplaatsen, beweegt u de muisaanwijzer eroverheen, deze verandert in een kruisvormige pijl, houdt de linkerknop ingedrukt en sleept het pad naar de gewenste locatie. Om een ​​vorm te kopiëren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u met de linkermuisknop op uw object klikt en laat u de knop los.

Om meerdere vormen te kopiëren, selecteert u ze eerst met de Ctrl-toets: houd deze ingedrukt en klik met de muis op de gewenste vormen. Sleep de groep zonder de selectie te verwijderen.

Stap 4

Om meerdere vormen te fixeren om onbedoelde verplaatsing te voorkomen, moeten ze worden gegroepeerd. Selecteer de groep met de Ctrl-toets, zoals in stap 3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de geselecteerde objecten, selecteer in het contextmenu het commando "Groep". Als u de positie van de vormen wilt wijzigen, degroepeert u ze: klik met de rechtermuisknop op de groep en selecteer de opdracht "Groep opheffen" in het menu.

Objecten groeperen
Objecten groeperen

Stap 5

Om tekst in een vorm in te voeren, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Tekst toevoegen" in het contextmenu.

Tekst toevoegen
Tekst toevoegen

Stap 6

Onmiddellijk na het invoegen van een vorm in het lint, wordt het tabblad Hulpmiddelen voor tekenen - Opmaak geopend. Pas verschillende parameters toe op het geselecteerde object: kleur, volume, schaduw, omtrek - alles kan handmatig worden aangepast.

De stijl van objecten instellen
De stijl van objecten instellen

Stap 7

U kunt ook een diagram maken met SmartArt.

Technieken voor het werken met SmartArt-objecten.

Selecteer op het tabblad Invoegen de optie SmartArt. Het objectselectievenster wordt geopend. De soorten circuits worden vermeld aan de linkerkant van het venster. In het midden worden hun variëteiten weergegeven en elke klik wordt aan de rechterkant weergegeven. Aangezien elk type object zijn eigen doel heeft, wordt onder de schets een kleine toelichting gegeven om het voor u gemakkelijker te maken een keuze te maken.

Een SmartArt-diagram kiezen
Een SmartArt-diagram kiezen

Stap 8

De meest gebruikelijke en handige lay-out voor het maken van een diagram is Hiërarchie. Selecteer het object en klik op OK. Een lay-out met verschillende blokken in een verticale hiërarchie verschijnt op het blad: de hoofdpersoon, de assistent en drie ondergeschikten (die "collega's" zijn, dat wil zeggen, gelijk aan elkaar).

Stap 9

Blokken kunnen worden verwijderd of toegevoegd. Om een ​​blok te verwijderen, klikt u erop en drukt u vervolgens op Delete of Backspace.

Om een ​​blok toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop in de rechthoek waaraan u wilt toevoegen.Selecteer in het contextmenu de opdracht Vorm toevoegen en geef vervolgens op waar precies: boven of onder, voor of na

Blokken en tekstgebied toevoegen
Blokken en tekstgebied toevoegen

Stap 10

Om tekst in een blok in te voeren, klikt u op het woord "Tekst" en begint u te typen. Een andere manier is om in het tekstgebied te typen. Zoek het uitsteeksel links op de omtrek van het circuit, klik erop. Er wordt een lijst met opsommingstekens weergegeven met voor elk blok een aparte regel.

Stap 11

Het SmartArt-menu heeft een rijke selectie aan stijlelementen. Zodra u een object invoegt, wordt het tabblad SmartArt-tools geopend. Daar kunt u de weergave, positie in de ruimte, schaduw, kleur, enz. aanpassen.

Overzichtsstijl gewijzigd
Overzichtsstijl gewijzigd

Populair per onderwerp