Hoe Het Type Systeem Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Systeem Te Bepalen?
Hoe Het Type Systeem Te Bepalen?

Video: Hoe Het Type Systeem Te Bepalen?

Video: Hoe Het Type Systeem Te Bepalen?
Video: Classificatie en Taxonomie 2024, Mei
Anonim

Wanneer u software voor een computer kiest, moet u het type systeem of de bitdiepte weten. In het bijzonder kan het systeem 32 of 64 bit zijn. Deze termen verwijzen vooral naar de manier waarop de gegevens door de centrale verwerkingseenheid worden verwerkt. Software voor een 32-bits systeem kan echter incompatibel zijn met een 64-bits systeem en omgekeerd. Het type systeem kunt u vinden in de documentatie. Volg deze stappen als er geen documentatie is.

Hoe het type systeem te bepalen?
Hoe het type systeem te bepalen?

Noodzakelijk

Een computer met een Windows-besturingssysteem (XP, Vista, Windows 7) of Server 2003

instructies:

Stap 1

Om de bitness van het systeem in het besturingssysteem Windows XP of Server 2003 te bepalen, opent u het informatievenster "Systeemeigenschappen" (tabblad in de toepassing "Systeem"). Deze toepassing bevindt zich in de map Configuratiescherm in het menu Start (u kunt ook het dialoogvenster Uitvoeren openen vanuit het menu Start, typ sysdm.cpl en druk op Enter).

Stap 2

In de applicatie die wordt geopend, verken je het tabblad Systeemeigenschappen. Als je een 32-bits besturingssysteem hebt, zul je hier niets over vinden. Maar op 64-bits systemen wordt de bitdiepte aangegeven. Uw systeemnaam kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: MS XP Professional x64.

Stap 3

Als u er zeker van wilt zijn dat u uw systeemtype correct hebt geïdentificeerd, opent u het venster Uitvoeren in het vervolgkeuzemenu Start, typt u winmsd.exe en drukt u op Enter. Zoek aan de rechterkant van de applicatie die hierna wordt geopend de regel "Processor". Als de regel voor de processornaam "x86" zegt, hebt u een 32-bits besturingssysteem. Als de processornaam begint met ia64 of AMD64, dan is uw systeem 64-bits.

Stap 4

Als u Vista of Windows7 hebt geïnstalleerd, opent en onderzoekt u het venster "Systeem", dat zich in de map "Configuratiescherm" bevindt, om het type systeem in dit besturingssysteem te bepalen. Open het menu Startknop. Typ in "Start zoeken" "systeem" en klik vervolgens op "Systeem" in de lijst "Programma's". In het geopende venster opent u "Systeemtype". In het geval dat uw besturingssysteem 32-bits is, ziet u de bijbehorende inscriptie die begint met de zin "32-bit …". Dienovereenkomstig begint voor een 64-bits systeem de inscriptie met "64-bit …".

Stap 5

Daarnaast kunt u ook het informatievenster Systeeminformatie verkennen. Open hiervoor het menu "Start" en zoek naar "systeem". Klik vervolgens op "Systeeminformatie" in "Programma's". Zoek in het geopende venster "Systeemtype" in de subsectie "Element". Hier kunt u het type systeem vinden aan de hand van de labels: "x86-based" (32-bit OS) of "x64-based" (64-bit OS).

Aanbevolen: