Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Bepalen?
Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Bepalen?

Video: Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Bepalen?

Video: Hoe De Bitness Van Het Systeem Te Bepalen?
Video: Propaganda Games: Sesame Credit - The True Danger of Gamification - Extra Credits 2024, Mei
Anonim

Het kennen van de bitness (bitness) van het besturingssysteem is noodzakelijk om de juiste driverversies te installeren. Stuurprogramma's die zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd op 32-bits Windows, kunnen niet op 64-bits worden geïnstalleerd en dus omgekeerd. Over het algemeen moet elke gebruiker de capaciteit van het systeem kennen. Dit zal u helpen beter te navigeren bij het installeren van toepassingen en het gebruik van uw computer.

Hoe de bitness van het systeem te bepalen?
Hoe de bitness van het systeem te bepalen?

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7), CPU-Z-programma

instructies:

Stap 1

Elk besturingssysteem bepaalt de bitdiepte op verschillende manieren. Als u Windows XP als besturingssysteem gebruikt, klikt u met de linkermuisknop op de knop "Start" in de taakbalk, selecteert u "Deze computer" en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu dat verschijnt de opdracht "Eigenschappen". Er verschijnt een venster. Als in het venster dat verschijnt een inscriptie x64-editie staat, betekent dit dat de computer een 64e besturingssysteem heeft, als er geen inscriptie is, betekent dit dat het besturingssysteem 32-bits is.

Stap 2

Als uw besturingssysteem Windows 7 is, klikt u op 'Deze computer' en selecteert u 'Eigenschappen'. Er wordt een venster geopend waarin de belangrijkste informatie over de computer en het geïnstalleerde besturingssysteem wordt weergegeven. Ga naar het gedeelte "Systeem" en zoek de regel "Systeemtype". Rechts van de regel staat de bitness van het geïnstalleerde besturingssysteem.

Stap 3

Het verschil tussen 64-bits en 32-bits besturingssystemen is dat 64-bits Windows het RAM-geheugen van de computer beter verwerkt en gebruikt. Als de geheugencapaciteit 4 gigabyte is, is het beter om 64-bits Windows te gebruiken. Als de computer minder dan 4 gigabyte RAM heeft, is er geen significant verschil tussen beide en is het beter om 32-bits Windows te installeren, omdat het gemakkelijker is om stuurprogramma's ervoor te vinden en de programmacompatibiliteit beter is.

Stap 4

Als u 64-bits Windows wilt installeren, moet u een geschikte 64-bits processor hebben, anders wordt 64-bits Windows gewoon niet geïnstalleerd. Hoewel vrijwel alle processors nu 64-bit-compatibel zijn, kunt u dit het beste controleren voordat u gaat installeren. Download het CPU-Z-programma en installeer het op uw computer. Voer het uit en alle informatie over de processor, inclusief de bitdiepte, is beschikbaar in het venster.

Aanbevolen: