Hoe Het Type Bestandssysteem Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Bestandssysteem Te Bepalen
Hoe Het Type Bestandssysteem Te Bepalen

Video: Hoe Het Type Bestandssysteem Te Bepalen

Video: Hoe Het Type Bestandssysteem Te Bepalen
Video: Windows Bestandssystemen en Partities 2024, Mei
Anonim

Als de gebruiker op zijn computer werkt, kent hij meestal zowel het besturingssysteem dat erop is geïnstalleerd als het bestandssysteem dat hij gebruikt. Maar je moet achter de computer van iemand anders gaan zitten en er zijn wat problemen in het systeem, het kan zijn dat je het type bestandssysteem moet bepalen.

Hoe het type bestandssysteem te bepalen
Hoe het type bestandssysteem te bepalen

instructies:

Stap 1

Het bestandssysteem bepaalt de manier waarop gegevens worden georganiseerd en opgeslagen op verschillende opslagmedia, waaronder harde schijven. Er zijn veel verschillende bestandssystemen, de meest voorkomende zijn: FAT16, FAT32, NTFS voor Windows-besturingssystemen; ext2 en ext3 voor Unix-systemen en in het bijzonder voor het Linux-besturingssysteem.

Stap 2

U kunt het type bestandssysteem op verschillende manieren achterhalen. De eenvoudigste: open "Deze computer", selecteer de schijf waarin u geïnteresseerd bent, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen" in het menu. In het geopende venster geeft de bovenkant het type schijf en het gebruikte bestandssysteem aan. Voor Windows XP en Windows 7 is het bestandssysteemtype bijvoorbeeld NTFS.

Stap 3

In het geval dat u een niet-werkende computer heeft die weigert op te starten, kunt u informatie over de schijven bekijken met behulp van het Acronis Dick Director-programma. Het draait direct vanaf de CD, om opstarten vanaf de schijf te selecteren, druk op F12 na het starten, je zult een venster zien voor het kiezen van een opstartapparaat. Op sommige computers kan het opstartvenster met andere toetsen worden opgeroepen.

Stap 4

Selecteer opstarten vanaf cd en druk op Enter. Selecteer Acronis Dick Director in het schijfmenu dat verschijnt. Na het laden wordt het programmavenster geopend, waarin u alle schijven van de computer en hun partities ziet, met vermelding van de gebruikte bestandssystemen. Acronis Dick Director is een erg handig hulpprogramma waarmee u schijven op de gewenste manier kunt partitioneren en formatteren in het vereiste bestandssysteem. Het stelt u ook in staat om schijfpartities met een hoge mate van waarschijnlijkheid te herstellen na onopzettelijk verlies - u kunt schijven met alle mappen en bestanden herstellen.

Stap 5

Er is een versie van het programma Acronis Dick Director die onder Windows draait, waarin u ook alle informatie over bestandssystemen kunt bekijken. Maar het wordt niet aanbevolen om in deze versie bewerkingen uit te voeren met schijven - na het opnieuw opstarten van het systeem is het risico vrij groot dat de computer helemaal niet meer opstart. Als u de schijf moet partitioneren, gebruik dan de cd-versie, deze is zeer betrouwbaar.

Aanbevolen: