Hoe Het Type Systeem Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Systeem Te Achterhalen?
Hoe Het Type Systeem Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Systeem Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Type Systeem Te Achterhalen?
Video: Webinar Hoe wordt de transitie naar S/4HANA Cloud voorbereid? 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem (OS) is een integraal onderdeel van een werkende computer en de meeste hebben verschillende versies van het Windows-besturingssysteem geïnstalleerd, vooral computers van gewone gebruikers. Tegelijkertijd hebben nieuwe programma's die op een computer zijn geïnstalleerd vaak beperkingen die verband houden met de versie van het besturingssysteem. Hoe kom je erachter welk type Windows op je computer is geïnstalleerd?

Hoe het type systeem te achterhalen?
Hoe het type systeem te achterhalen?

Het is nodig

Een computer met een geïnstalleerd Windows-besturingssysteem (XP, Vista, Windows 7), minimale computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" in de taakbalk. Zoek in het menu dat wordt geopend de regel "Instellingen" en beweeg de muiscursor erover. Klik in het pop-upmenu dat op dit moment verschijnt op het item "Configuratiescherm". In Windows Vista en Windows 7 bevindt dit item zich direct in het menu Start.

Stap 2

Zoek in het venster "Configuratiescherm" de regel "Systeem". Plaats de cursor erop en druk op "Enter".

Stap 3

In het geopende venster, genaamd "Systeemeigenschappen", selecteert u het tabblad "Algemeen". In dit geval wordt het type en de volledige naam van de versie van het besturingssysteem weergegeven in het bovenste deel van het venster.

Stap 4

Hieronder in hetzelfde venster is er een regel waarin de bitness van het besturingssysteem (32 of 64) wordt aangegeven, onthoud dit kenmerk, het is heel vaak belangrijk bij het kiezen van een bepaalde versie van een nieuw programma of stuurprogramma.

Stap 5

Als er een testhulpprogramma op uw computer is geïnstalleerd, bijvoorbeeld het AIDA64-programma, kunt u dit gebruiken om de versie van het besturingssysteem te achterhalen. Om dit te doen, moet u het programma starten en het item "Besturingssysteem" in het menu aan de rechterkant selecteren. Gedetailleerde informatie over de geïnstalleerde Windows-versie wordt aan de linkerkant van het venster weergegeven.

Aanbevolen: