Hoe Het Type Moederbord Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Type Moederbord Te Bepalen?
Hoe Het Type Moederbord Te Bepalen?

Video: Hoe Het Type Moederbord Te Bepalen?

Video: Hoe Het Type Moederbord Te Bepalen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Wanneer er behoefte is aan een upgrade van een computer, is het erg belangrijk om te weten welk moederbord erop is geïnstalleerd. Door de kenmerken ervan te kennen, is het mogelijk om ondubbelzinnig te bepalen welke processors ermee compatibel zijn en welke maximale hoeveelheid RAM het kan ondersteunen. Informatie over het type moederbord is nodig voor de juiste keuze van stuurprogramma's en apparaten die erop zijn geïntegreerd. Wat als het type moederbord niet bekend is?

Hoe het type moederbord te bepalen?
Hoe het type moederbord te bepalen?

Noodzakelijk

Computer, moederbord, SiSoftware Sandra-software, AIDA64 Business Edition-software, internettoegang

instructies:

Stap 1

Het type moederbord kan meestal softwarematig worden achterhaald zonder de computerbehuizing te openen. Er zijn veel programma's die je hierbij kunnen helpen. De enigszins verouderde Everest en de voortzetting ervan AIDA64 zijn welverdiend. U kunt ook SiSoftware Sandra of PC Wizard gebruiken. Selecteer een van de programma's, bijvoorbeeld SiSoftware Sandra en download deze (ftp://majorgeeks.mirror.internode.on.net/allinone/san2011-1764.exe)

Stap 2

Installeer het programma op uw computer en voer het uit (beide moeten worden gedaan met beheerdersrechten). Klik in het programmamenu op het tabblad "Apparaten". Dubbelklik op het item "Moederbord", dat zich in de groep "Ingebouwde apparaten" bevindt. In het geopende venster wordt niet alleen het type moederbord weergegeven, maar ook zeer gedetailleerde informatie over de componenten ervan.

Stap 3

Voor degenen die geen beheerdersrechten hebben, is de draagbare versie van AIDA64 Business Edition beter geschikt, die geen installatie vereist en wordt gedistribueerd als een zipbestand (https://download.aida64.com/aida64business180.zip). Pak het gedownloade archief uit en voer het bestand aida64.exe uit

Stap 4

Selecteer "Rapport" in het hoofdmenu van het programma, en daarin - "Rapport Wizard". Selecteer in de stap "Rapportprofielen" de optie "Aangepast". Schakel bij de stap "Aangepast profiel" alle selectievakjes uit, behalve "Systeembord". Selecteer HTML in de stap "Rapport opmaken". De wizard genereert een rapport met gedetailleerde informatie over het moederbord, dat kan worden afgedrukt, in een bestand kan worden opgeslagen of per e-mail kan worden verzonden. Beide programma's zijn gratis en hebben daarom enkele beperkingen, ze bieden iets minder informatie dan de commerciële versies. Maar om het type moederbord eenvoudig te achterhalen, zijn hun mogelijkheden meer dan genoeg.

Aanbevolen: