Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verhogen?
Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verhogen?
Video: BUITENBOORDMOTOR OPVOEREN? 2024, Mei
Anonim

De koeling van sommige apparaten waaruit een pc bestaat, wordt verzorgd door speciale ventilatoren. Het handhaven van een bepaald temperatuurniveau is nodig om het uitvallen van belangrijke elementen als de centrale processor en videokaart te voorkomen.

Hoe de snelheid van de koeler te verhogen?
Hoe de snelheid van de koeler te verhogen?

Noodzakelijk

Snelheid ventilator

instructies:

Stap 1

Installeer de SpeedFan-software om de status van bepaalde apparaten te beoordelen. Voer dit hulpprogramma uit en ontdek de temperatuur van de vereiste elementen. In het midden van het menu Uitlezingen zijn er metingen van temperatuursensoren geïnstalleerd in de computerkast. Het apparaat waarvan de temperatuur de aanbevolen normen overschrijdt, wordt gemarkeerd met een speciaal symbool.

Stap 2

Onderaan het menu staan items waarmee je de rotatiesnelheid van bepaalde koelers kunt regelen. Selecteer de ventilator die is aangesloten op de gewenste apparatuur. Voer in het veld naast de naam van de koeler het getal 100 in. Hierdoor wordt de maximale rotatiesnelheid van de ventilatorbladen geactiveerd.

Stap 3

Pas indien nodig de parameters van andere koelers op dezelfde manier aan. Wacht tot een stabiele temperatuur van de apparaten is bereikt. Als de meetwaarden nog steeds boven de aanbevolen waarden liggen, reinig en smeer dan de ventilatoren.

Stap 4

Soms is de oorzaak van slechte koeling een sterke vervuiling van de koeler. Haal de stekker van de computer uit het stopcontact en verwijder het linkerzijpaneel van het chassis. Zoek de koeler die je nodig hebt en haal de voedingskabel uit het moederbord. Verwijder de ventilator van het apparaat waaraan deze is bevestigd.

Stap 5

Reinig de ventilatorbladen met wattenstaafjes of schijven. Week ze vooraf in een alcoholoplossing. Verwijder de sticker die zich in het midden van de rotatie-as van de messen bevindt. Doe wat machineolie of ander vet in de opening die opengaat. Vervang de sticker. Het voorkomt dat stof de rotatie-as van de koeler binnendringt.

Stap 6

Plaats de ventilator op het apparaat en controleer of de ventilatorbladen vrij kunnen draaien. Gebruik dezelfde methode om de rest van de koelers schoon te maken en te smeren. Zet de computer aan en controleer de meetwaarden van de sensoren.

Aanbevolen: