Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Regelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Regelen?
Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Regelen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Regelen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Regelen?
Video: Hoe u uw zenuwen kunt gebruiken om uzelf te kalmeren? 2024, April
Anonim

Als uw computerventilator veel lawaai maakt, kan dit erop wijzen dat deze defect is. Als de ventilator echter in orde is, draait deze te veel. Iedereen die weet hoe hij met een soldeerbout moet omgaan, kan de koelsnelheid zelfstandig aanpassen.

Hoe de snelheid van de koeler te regelen?
Hoe de snelheid van de koeler te regelen?

instructies:

Stap 1

Het circuit van de koelere snelheidsregelaar is vrij eenvoudig en bevat drie elektronische componenten. Dit zijn weerstand, variabele weerstand en transistor. Dit circuit regelt de spanning die aan de koelermotor wordt geleverd. Door dit te doen, veranderen we ook de ventilatorsnelheid.

Stap 2

Een speciale constante weerstand wordt in het circuit van de snelheidsregelaar geïntroduceerd. Het is zijn taak om de minimale ventilatorsnelheid te beperken om een betrouwbare start te garanderen, zelfs bij de laagste snelheid. Als deze weerstand er niet was, zou een onervaren gebruiker de spanning te laag kunnen zetten, waarbij de ventilator op lage snelheden zou blijven draaien. Maar de volgende keer dat de computer werd aangezet, zou hij niet zijn gestart.

Stap 3

Laten we het nu hebben over de installatie en aansluiting van de koeler-snelheidsregelaar. Deze wordt aangesloten op de breuk in de rode voedingsdraad van de ventilator (+12V circuit). Als de koeler vier draden heeft (zwart, groen, blauw en geel), dan moet de regelaar worden opgenomen in de breuk van de al gele draad.

Stap 4

De gemonteerde snelheidsregelaar kan overal in de systeemeenheid worden geïnstalleerd. Om dit te doen, boren we een gat met de diameter van de variabele weerstand die we gebruiken, steken de weerstand in het gat en draaien deze vast met een speciale moer die bij de weerstand in de set wordt geleverd. We kunnen een handig handvat op de as van onze variabele weerstand plaatsen.

Stap 5

Merk op dat als we een zeer hete regulatortransistor hebben, we deze op een kleine radiator moeten installeren. Deze rol kan worden gespeeld door een stuk koper of aluminium plaat van 3x2 cm in 2-3 mm dik. De praktijk leert echter dat als een standaard computerkoeler op de snelheidsregelaar wordt aangesloten, de behoefte aan een radiator zal verdwijnen, omdat de transistor slechts een lichte opwarming ervaart.

Aanbevolen: