Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verlagen?
Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verlagen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verlagen?

Video: Hoe De Snelheid Van De Koeler Te Verlagen?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, April
Anonim

IT-professionals raden aan om krachtigere koelsystemen aan te schaffen. Ze kunnen de ventilatorsnelheid automatisch verlagen of verhogen. Als u niet de mogelijkheid heeft om dure koelsystemen aan te schaffen, maar u wilt wel het geluidsniveau verlagen, d.w.z. om het aantal omwentelingen van de koeler te verminderen, kunt u software of mechanische bewaking van de rotatiesnelheid gebruiken.

Hoe de snelheid van de koeler te verlagen?
Hoe de snelheid van de koeler te verlagen?

Het is nodig

Speed Fan-software, variabele weerstand, elektrische soldeerbout

instructies:

Stap 1

Een afname van het aantal omwentelingen van een koeler leidt in de regel tot een stijging van de temperatuur, maar tot een afname van het geluidsniveau, wat vaak een belangrijke reden is bij de aanschaf van koelproducten. Er is een bepaalde temperatuurdrempel die niet kan worden overschreden, maar u kunt deze bereiken zonder de kwaliteit van het werk te verliezen. Je kunt het programma Speed Fan gebruiken om de ventilatorsnelheid automatisch aan te passen. Het geeft de werkelijke temperaturen weer van alle apparaten die zijn uitgerust met speciale sensoren en maakt het mogelijk om op basis van de gegevens over de rotatiesnelheid de rotatie van de koelers in procenten aan te passen.

Stap 2

Voor mechanische regeling van de ventilatorsnelheid kunnen speciale apparaten worden gebruikt. Ze worden direct in de buurt van de koeler zelf gemonteerd en maken het mogelijk om de ventilatorsnelheid te wijzigen met een conventionele variabele weerstand. Deze ESC's kosten meestal meerdere keren meer dan hun zelfgemaakte tegenhangers, die binnen enkele minuten kunnen worden gemaakt. De enige voorwaarde voor het gebruik ervan is het ontbreken van de mogelijkheid om de ventilatorsnelheid softwarematig aan te passen.

Stap 3

Nadat u de computer hebt uitgeschakeld en de zijwand van de systeemeenheid hebt geopend, moet u uw apparaat monteren. Verwijder de koeler. De koeler wordt gevoed via een lus bestaande uit 3 draden: zwart, rood en geel.

Stap 4

Strip de rode draad en behandel deze met hars en een verwarmde soldeerbout.

Stap 5

Koop een variabele weerstand in een winkel met radiocomponenten. De vereiste weerstand van deze weerstand is van 100 tot 300 ohm en het vermogen is van 2 tot 5 watt. Typisch heeft zo'n weerstand 3 pinnen. Soldeer de ene draad van de koeler aan het linker en middelste contact, en de andere aan degene die vrij blijft.

Stap 6

Schroef de variabele weerstandsstructuur aan de achterkant van de systeemeenheid. Laat de weerstand in de uiterst rechtse positie. Wacht na het inschakelen van de computer 20-30 minuten totdat deze volledig is opgewarmd. Empirisch kun je de benodigde rotatiesnelheid berekenen, die wordt ingesteld door aan de knop van de weerstand te draaien.

Aanbevolen: