Hoe U De Snelheid Van Uw Router Kunt Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Snelheid Van Uw Router Kunt Verhogen
Hoe U De Snelheid Van Uw Router Kunt Verhogen

Video: Hoe U De Snelheid Van Uw Router Kunt Verhogen

Video: Hoe U De Snelheid Van Uw Router Kunt Verhogen
Video: Internetsnelheid verbeteren? 2024, Mei
Anonim

Routers zijn apparaten die het bekabelde internetsignaal omzetten in radiogolven. Na aanschaf van een nieuwe router merken sommige gebruikers dat de verbindingssnelheid en het downloaden van bestanden aanzienlijk afneemt. Dit komt door de werking van het apparaat zelf en de instellingen die zijn gemaakt in het bedieningspaneel.

Hoe u de snelheid van uw router kunt verhogen
Hoe u de snelheid van uw router kunt verhogen

instructies:

Stap 1

Om de snelheid van je internetverbinding via je router aan te passen, moet je eerst de werkelijke snelheid van je verbinding testen. Sluit je internetkabel aan op de netwerkkaart van de computer, waarvan de uitgang zich aan de achterkant van de computer bevindt. Ga vervolgens naar een verbindingstestbron (bijvoorbeeld Speedtest.net of 2IP.ru) en controleer de snelheid van het downloaden van bestanden met behulp van de broninterface. Onthoud na het testen de ontvangen waarde en sluit de kabel weer aan op de router.

Stap 2

Activeer de wifi-verbinding op de computer en gebruik dezelfde testbron voor downloadsnelheid opnieuw. Als de waarde verkregen als resultaat van de tweede test lager is, heeft de router echt invloed op de verbindingssnelheid en "snijdt" het verkeer. Als de verkregen snelheidswaarde ongeveer hetzelfde blijft, ligt het probleem niet bij het apparaat zelf, maar bij de instabiliteit van de internetverbinding als geheel.

Stap 3

Om de snelheid van internet via een router te verhogen, koppelt u alle apparaten die via Wi-Fi zijn verbonden los van het draadloze netwerk. Het feit is dat de router de verbindingssnelheid begint te verdelen als er meerdere apparaten tegelijk op zijn aangesloten, wat de snelheid van het internetkanaal en het downloaden van gegevens beïnvloedt.

Stap 4

Nieuwere firmwareversies verhogen ook de downloadsnelheid. Ga naar de website van de fabrikant van uw router in het gedeelte "Downloads", waar u het gebruikte model van het apparaat specificeert en selecteer vervolgens "Firmware". Download de nieuwste beschikbare versie van de website naar uw computer. Nadat de download is voltooid, gaat u naar het configuratiescherm van uw router en selecteert u het gedeelte "Software-update".

Stap 5

Geef op de pagina die verschijnt het pad naar het gedownloade bestand op en wacht op de firmware-update en het opnieuw opstarten van het apparaat. Als de bewerking correct is uitgevoerd, kan de verbindingssnelheid toenemen na een herstart. Om de effectiviteit van de gemaakte instellingen te controleren, gaat u opnieuw naar de bron voor het testen van de verbindingssnelheid en herhaalt u de eerder uitgevoerde test en vergelijkt u de resultaten.

Stap 6

Als u de verbindingssnelheid nog steeds niet kunt verhogen, is de daling van de verbindingssnelheid waarschijnlijk te wijten aan het type verbinding dat door uw ISP wordt gebruikt. Een Wi-Fi-verbinding wordt bijvoorbeeld aanzienlijk langzamer als uw ISP een beveiligde VPN gebruikt in plaats van DHCP. In dit geval zal het nauwelijks mogelijk zijn om de verbindingssnelheid te verhogen en zal het veranderen van de provider een effectieve oplossing voor het probleem zijn.

Aanbevolen: