Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verlagen?
Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verlagen?
Anonim

Moderne videokaarten zijn uitgerust met krachtige processors die de meest technologisch geavanceerde videogames aankunnen. Maar er zijn situaties waarin een computer gedurende een bepaalde periode niet voor videogames mag worden gebruikt. In dit geval wordt de videokaart niet op volle capaciteit geladen. In dergelijke situaties kunt u de frequentie van de processor verlagen. Dan warmt de videokaart minder op, werkt het koelsysteem stiller en is het stroomverbruik lager.

Hoe de frequentie van de videokaart te verlagen?
Hoe de frequentie van de videokaart te verlagen?

Noodzakelijk

Computer, hulpprogramma Catalyst Control Center, hulpprogramma RivaTuner, internettoegang

instructies:

Stap 1

Als u een ATI Radeon-videokaart hebt, is het eigen hulpprogramma van dit bedrijf Catalist Control Center geschikt om de frequentie van de videokaartprocessor te verminderen. Het zou moeten komen met de stuurprogramma's voor de videokaart. Je kunt het ook gratis downloaden van de officiële website van het bedrijf. Installeer het hulpprogramma op uw computer. Zorg ervoor dat u uw pc na de installatie opnieuw opstart.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad en selecteer Catalist Control Center in het menu dat verschijnt. Vink in het volgende venster het item "Geavanceerd" aan en klik op "Volgende". Er is een pijl in de linkerbovenhoek van het venster. Klik er met de linkermuisknop op en selecteer ATI Overdrive. U ziet een slot aan de bovenkant van het venster. Klik erop met de linkermuisknop om de functies van dit menu te ontgrendelen.

Stap 3

Let nu op het opschrift "Clock frequency value". Er zit een schuifje onder. Verplaats deze naar links om de frequentie van de videokaart te verlagen. Door de schuifregelaar te verplaatsen, kun je zien met hoeveel MHz je de frequentie van de videokaart verlaagt. Klik na het verlagen van de frequentie op "Toepassen" en OK.

Stap 4

Als u een grafische kaart van nVidia op uw computer hebt geïnstalleerd, hebt u het hulpprogramma RivaTuner nodig. Download het van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Op het tabblad "Home", waar u direct na de lancering wordt gebracht, staat de naam van uw videokaart. Er staat een pijl naast de naam (degene die naar rechts wijst). Klik met de linkermuisknop op deze pijl.

Stap 5

Er verschijnen verschillende kleine pictogrammen. Wanneer u de muiscursor over het pictogram beweegt, ziet u de inscriptie. Selecteer het pictogram met de tekst "Systeeminstellingen op laag niveau". In het volgende venster is er een schuifregelaar onder het label "Kernfrequentie". Verplaats de schuifregelaar naar links om de frequentie te verlagen. In dit venster kun je ook zien hoeveel je de frequentie verlaagt. Klik na het verlagen van de frequentie op "Toepassen" en OK.

Aanbevolen: