Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Veranderen?
Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Veranderen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Veranderen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Veranderen?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Het verhogen van de frequentie van de videokaart is een van de belangrijkste fasen van het overklokken. Het is noodzakelijk om de prestaties van de videoadapter zeer zorgvuldig te wijzigen om dit apparaat niet te beschadigen.

Hoe de frequentie van de videokaart te veranderen?
Hoe de frequentie van de videokaart te veranderen?

Noodzakelijk

  • - Snelheid ventilator;
  • - 3D-markering;
  • - Riva-tuner.

instructies:

Stap 1

Installeer eerst het programma SpeedFan en ontdek de temperatuur van uw grafische kaart. Als het de maximale balk nadert, vervang dan het thermische vet tussen het koellichaam en de chip. Als dit niet het gewenste resultaat geeft, overweeg dan om de koeler te vervangen door een krachtigere analoog. Download en installeer nu twee programma's: 3D Mark en Riva Tuner. Ze zijn nodig om de prestaties van de videokaart te beoordelen en de parameters van de werking ervan te wijzigen.

Stap 2

Voer het hulpprogramma 3D Mark uit en voer de prestatietest van de grafische kaart uit. Onthoud de ontvangen indicatoren. Met hen vergelijkt u de uiteindelijke resultaten. Sluit 3D Mark Utility en start Riva Tuner. Klik op de knop in het item "Driver-instellingen" en selecteer de optie "Systeeminstellingen" in het menu dat verschijnt.

Stap 3

Vink het vakje aan naast Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen. Dit is nodig om toegang te krijgen tot de frequentie-instellingen van de videoadapter. Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Definitie" en selecteer de 3D-optie.

Stap 4

Hieronder staan twee velden: "Kernfrequentie" en "Geheugenfrequentie". Begin met het aanpassen van een van deze parameters. Verhoog de geselecteerde frequentie met 50 Megahertz. Klik op de knop "Test" en wacht tot deze is voltooid. Als het programma geen fouten heeft gevonden, klik dan op de knop "Toepassen". Open het hulpprogramma 3D Mark en controleer of de videoadapter goed werkt. Als er geen problemen zijn gevonden, voer dan nog een cyclus uit met toenemende frequentie en controle. Nadat het hulpprogramma het probleem heeft gedetecteerd, maakt u de laatste wijzigingen ongedaan.

Stap 5

Pas nu op dezelfde manier de frequentie van de tweede indicator aan. Vink het vakje aan naast "Instellingen laden vanuit Windows" en klik op de knop "Opslaan". Dit is nodig om de opgegeven frequenties automatisch toe te passen wanneer de computer wordt aangezet.

Aanbevolen: