Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verhogen?
Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verhogen?
Video: Op zoek naar de juiste videokaart? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2023, Maart
Anonim

De oorspronkelijke prestaties van sommige videoadapters zijn aanzienlijk lager dan de werkelijke mogelijkheden van deze apparaten. Dit betekent dat je met de juiste instellingen de prestaties van je videokaart aanzienlijk kunt verbeteren.

Hoe de frequentie van de videokaart te verhogen?
Hoe de frequentie van de videokaart te verhogen?

Noodzakelijk

  • - Riva-tuner;
  • - 3D-markeringen.

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat schade aan de videoadapter als gevolg van een verkeerde configuratie niet onder de garantie valt. Dit betekent dat u bij het overklokken van een videokaart op eigen risico en risico handelt.

Stap 2

Selecteer het programma waarmee u de instellingen van de videoadapter gaat wijzigen. Gebruik de Riva Tuner-app voor een veilige configuratie. Houd er rekening mee dat dit programma niet geschikt is voor gebruik met geïntegreerde videokaarten op basis van AMD-processors.

Stap 3

Installeer Riva-tuner. Start je computer opnieuw op. Dit is nodig om de applicatie informatie te laten verzamelen over de actieve videoadapter en toegang te krijgen tot de parameters ervan. Open het hoofdmenu van het programma.

Stap 4

Open het menu "Driver-instellingen" door eerst op de knop "Configureren" te klikken. Activeer de bedrijfsmodus "Instellingen chauffeursniveau". Dit is de meest effectieve en veiligste methode.

Stap 5

Selecteer 3D uit de beschikbare modi. Onthoud de indicatoren die worden weergegeven in de kolommen "Geheugenfrequentie" en "Kernfrequentie". Dit zijn de initiële parameters van de videokaart.

Stap 6

Wijzig de positie van een van de schuifregelaars door de geselecteerde frequentie met 30-40 MHz te verhogen. Klik op de knop Toepassen. Zorg ervoor dat het display vrij is van defecten.

Stap 7

Installeer de 3D Marks-app. Zonder de stabiliteit van de videoadapter te bepalen, is het zeker niet aan te raden om dit apparaat te optimaliseren. Start 3D Marks en controleer de kwaliteit van uw grafische kaart.

Stap 8

Vind de hoogst mogelijke core / geheugenfrequentie met behulp van het beschreven algoritme. Stel op dezelfde manier de juiste waarde in voor de andere frequentie.

Stap 9

Laat het programmavenster open en start de krachtige 3D-toepassing. Als u binnen 30-40 minuten na gebruik geen storingen in de videoadapter hebt gevonden, slaat u de apparaatinstellingen op en activeert u het item "Instellingen laden vanuit Windows".

Populair per onderwerp