Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verminderen?
Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verminderen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verminderen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Verminderen?
Video: Андервольтинг видеокарты (+ майнинга) Как сделать андервольтинг видеокарты? Перегрев видеопамяти. 2024, Mei
Anonim

Elke afzonderlijke grafische kaart heeft zijn eigen processor- en geheugenfrequentie. In veel opzichten zijn de prestaties van het bord afhankelijk van deze frequenties. Maar soms moeten ze worden verkleind, bijvoorbeeld als de videokaart een bepaalde periode niet in 3D-modus werkt. Ook zal het bord bij lagere frequenties minder stroom verbruiken, zal de temperatuur dalen, en dienovereenkomstig zal de rotatiesnelheid van de koeler lager zijn en zal het stiller werken.

Hoe de frequentie van de videokaart te verminderen?
Hoe de frequentie van de videokaart te verminderen?

Noodzakelijk

  • - CATALYST Control Center 12.1 voor eigenaren van ATI Radeon-videokaarten;
  • - RivaTuner-programma voor eigenaren van nVidia-videokaarten.

instructies:

Stap 1

Voor eigenaren van ATI Radeon-videokaarten, kunt u de frequentie verlagen met behulp van de gepatenteerde CATALYST Control Center-videokaartinstellingentool. De CATALYST Control Center-tool wordt meegeleverd met de stuurprogramma's van de grafische kaart. Gewoonlijk wordt dit programma tijdens het installatieproces van het stuurprogramma geïnstalleerd. Als de applicatie nog niet op uw computer is geïnstalleerd, moet u deze installeren. Als u geen stuurprogrammaschijf hebt, is deze software gemakkelijk te vinden op internet.

Stap 2

Hieronder zullen we het proces van het verminderen van de frequentie beschouwen aan de hand van het voorbeeld van CATALYST Control Center 12.1. Hoewel in eerdere versies van het programma de downfrequentieprocedure bijna hetzelfde is, kunnen de namen van sommige termen enigszins verschillen.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en selecteer AMD VISION Engine Control Center in het menu dat verschijnt. Klik vervolgens op het tabblad "Prestaties" en vervolgens op AMD Overdrive. In het venster dat opent zie je twee schuifjes waarmee je de frequenties van de videokaart kunt aanpassen.

Stap 4

De bovenste schuifregelaar is de processorfrequentie. Door deze naar links te schuiven verklein je deze indicator. Het tweede gedeelte is de frequentie van het geheugen van de videokaart, die wordt verlaagd door de schuifregelaar naar links te verplaatsen. Selecteer de frequenties die je nodig hebt en klik vervolgens op "Toepassen".

Stap 5

Bezitters van nVidia grafische kaarten kunnen het programma RivaTuner gebruiken. Installeer het programma. Start het op. In het toepassingsvenster wordt de naam van uw videokaart weergegeven. Er staat een pijl naast. Klik erop. Klik vervolgens op het eerste pictogram aan de linkerkant. Dit opent een venster met twee schuifregelaars. De bovenste schuifregelaar regelt de processorfrequentie, de onderste regelt de geheugenfrequentie. Door de schuifjes naar links te schuiven, verlaag je de frequenties van de videokaart. Klik na het selecteren van de gewenste frequentie op "Toepassen".

Aanbevolen: