Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Verlagen

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Verlagen
Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Verlagen

Video: Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Verlagen

Video: Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Verlagen
Video: Tig lassen van Aluminium hoe doe je dat. 2024, April
Anonim

Het probleem met oververhitting van de videokaart is niet alleen relevant voor laptopbezitters, maar ook voor gebruikers van een gewone desktopcomputer. Het probleem is vooral acuut in de zomer, wanneer de temperatuur in de kamer het koelsysteem niet normaal laat functioneren. Houd er rekening mee dat een verhoging van de temperatuur van een videokaart met 20 graden ten opzichte van normaal de levensduur met de helft verkort!

Hoe de temperatuur van de videokaart te verlagen
Hoe de temperatuur van de videokaart te verlagen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de temperatuur van uw grafische kaart en processor te verlagen, is door opgehoopt stof van uw computer te verwijderen. Het is noodzakelijk om het deksel van de behuizing te verwijderen en het stof voorzichtig weg te vegen met een borstel met een lange elastische borstel. De belangrijkste plaatsen voor stofafzetting zijn ventilatorbladen, radiatorribben en de onderkant van de systeemeenheid. Verwijder na het reinigen het stof met een stofzuiger. Om de systeemeenheid verder te beschermen, kunt u een filter installeren dat voorkomt dat er stof in de behuizing komt. Er moet minimaal één keer per jaar schoongemaakt worden. Hiermee kun je de grafische kaart 15-20 graden koelen.

Stap 2

Een geweldige manier om de temperatuur van een videokaart te verlagen, is door de koeler te vervangen door een krachtigere. Tegelijkertijd moet het aan verschillende parameters voldoen - de radiator moet bij voorkeur van koper zijn, de rotatiesnelheid van de bladen is voldoende voor koeling en het geluidsniveau is niet te hoog. Een belangrijke parameter is ook de grootte van de koeler, te groot past mogelijk gewoon niet in de systeemeenheid of overlapt meerdere sleuven. Na het plaatsen van een nieuwe koeler daalt de temperatuur van de videokaart met nog eens 20 graden.

Stap 3

Het verlagen van de temperatuur met nog eens 10 graden kan worden bereikt door de koelpasta te vervangen. Thermische pasta is een stof met een hoge thermische geleidbaarheid, meestal wit of grijs van kleur. Bij het kiezen moet er rekening mee worden gehouden dat de koelpasta bestand moet zijn tegen hoge temperaturen, niet-ontvlambaar moet zijn, hydrofobe eigenschappen moet hebben en veilig moet zijn voor de gezondheid.

U moet het aanbrengen op het deksel van de videokaartkern. Aanbrengen op de processorkap zal de processor en de binnenkant verder afkoelen.

Aanbevolen: