Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Achterhalen?
Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Achterhalen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Videokaart Te Achterhalen?
Video: Videokaart defect ? 2024, April
Anonim

Elke moderne discrete videokaart heeft zijn eigen frequentie. De frequentie wordt bezeten door zowel de processor van de grafische adapter als het geheugen. Hoe hoger deze cijfers, hoe krachtiger uw grafische kaart. Ook moet je bij het overklokken van het moederbord vertrouwen op de fabrieksinstellingen van het geheugen en de processorfrequenties van de kaart en op basis daarvan gaan overklokken.

Hoe de frequentie van de videokaart te achterhalen?
Hoe de frequentie van de videokaart te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Katalysator controlecentrum software;
  • - RivaTuner-programma.

instructies:

Stap 1

Bent u de eigenaar van een ATI-videokaart, dan heeft u waarschijnlijk geen extra programma's nodig. De set stuurprogramma's voor deze videokaarten bevat het Catalyst-controlecentrum. Als u het nog niet hebt geïnstalleerd, installeer het dan vanaf de driverdiskette. U kunt deze software ook downloaden van de website van het bedrijf. U moet een van de nieuwste versies van het programma downloaden.

Stap 2

Start Catalyst-controlecentrum. Als u het programma voor de eerste keer start, vink dan het item "Geavanceerd" aan en ga verder. Klik vervolgens in het hoofdmenu van het programma op de bovenste pijl en selecteer in het menu dat daarna verschijnt het item ATI Overdrive. Er verschijnt een venster met twee strepen, rechts daarvan staan nummers. De indicator rechts bij de bovenste balk is de frequentie van de videokaartprocessor. De indicator bij de onderste balk is de videogeheugenfrequentie van de grafische kaart.

Stap 3

U kunt ook de frequentie van de videokaart achterhalen met behulp van het RivaTuner-programma. Deze methode is geschikt voor eigenaren van zowel ATI- als nVidia-videokaarten. RivaTuner is gemakkelijk te vinden op internet. Het is volledig gratis, de Russische interface wordt ondersteund. Installeer het programma op de harde schijf van uw computer.

Stap 4

Start RivaTuner. Klik dan op het pijltje naast het label "Aanpassen". Er verschijnen verschillende pictogrammen. Wanneer u de muiscursor over het pictogram beweegt, verschijnt er een inscriptie. Selecteer het pictogram met het label "Diagnostisch rapport". Er verschijnt een venster dat in twee delen zal worden verdeeld. Sleep de schuifregelaar onder aan het venster helemaal naar beneden. Zoek nu de regel "Kernfrequentie". De indicator die overeenkomt met deze regel is de processorfrequentie. Hieronder staat de regel "Geheugenfrequentie". Dienovereenkomstig is de indicator in deze regel de geheugenfrequentie waarop uw videokaart draait. Indien nodig kunt u, door op de diskette hieronder te klikken, het rapport opslaan in een tekstdocument.

Aanbevolen: