Hoe Te Bepalen Welk Moederbord Is Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Welk Moederbord Is Geïnstalleerd
Hoe Te Bepalen Welk Moederbord Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Bepalen Welk Moederbord Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Bepalen Welk Moederbord Is Geïnstalleerd
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Een moederbord is een complexe printplaat die alle essentiële elementen van een computer bevat. Bovendien zijn er verschillende extra modules op geïnstalleerd: geluidskaart, videokaart, enz. Vaak is informatie over het moederbordmodel nodig om stuurprogramma's te installeren, en de gemakkelijkste manier om deze te krijgen is door de documentatie voor uw pc te bestuderen. Bij het ontbreken van deze documentatie zijn er verschillende opties om dit probleem op te lossen.

Hoe te bepalen welk moederbord is geïnstalleerd
Hoe te bepalen welk moederbord is geïnstalleerd

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Everest-programma;
  • - BIOS Agent-programma.

instructies:

Stap 1

Een eenvoudige en betrouwbare manier om het merk van een moederbord te achterhalen is een gedeeltelijke demontage van een personal computer. Verwijder de zijklep en inspecteer het moederbord op eventuele fabriekslabels. Meestal staat de beschrijving van het model in het midden ervan of kan worden verschoven naar de slots met RAM.

Stap 2

De tweede methode is ook vrij eenvoudig, maar niet elk moederbord ondersteunt het. Wanneer de computer opstart na het inschakelen, verschijnt een beschrijving van het model op de eerste of tweede afbeelding.

Stap 3

De derde manier is om software te gebruiken. Dat wil zeggen, als het Windows-besturingssysteem op de computer is geïnstalleerd, moet u het Everest-programma gebruiken. Het doel van dit programma is om de configuratie van een computer te analyseren en informatie te verkrijgen over de componenten ervan. Download de app van internet. Installeer het op uw computer.

Stap 4

Voer het programma uit. Nadat u het in het tabblad "Moederbord" hebt geladen, klikt u op het gedeelte "Moederbord". Het beeldscherm geeft volledige informatie over uw moederbord weer.

Stap 5

Deze methode kan alleen worden gebruikt door ervaren pc-gebruikers. De methode bestaat uit het verkrijgen van informatie met behulp van het BIOS Agent-programma. Dit vereist enige kennis van het werken met dit programma.

Stap 6

Om de gegevens van het moederbord te achterhalen, moet u de volgende stappen uitvoeren. Start het BIOS Agent-programma. Klik na het downloaden op BIOS-info ophalen en vervolgens op Resultaten opslaan.

Stap 7

Na het voltooien van deze stappen wordt een tekstdocument gemaakt dat alle benodigde informatie bevat. Om nauwkeurigere informatie te krijgen, moet u het aantal ISA-, processorslots, PCI- en geheugenslots op het moederbord aangeven.

Aanbevolen: