Hoe Te Bepalen Welke Videokaart Is Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Welke Videokaart Is Geïnstalleerd
Hoe Te Bepalen Welke Videokaart Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Bepalen Welke Videokaart Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Bepalen Welke Videokaart Is Geïnstalleerd
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Waar vroeger de systeemeisen voor een videogame alleen de hoeveelheid geheugen aangaven die een videokaart zou moeten hebben, wordt er nu een serie videokaarten geschreven waarmee de game compatibel is. Voordat u een videogame koopt, moet u er daarom voor zorgen dat deze compatibel is met uw grafische adaptermodel.

Hoe te bepalen welke videokaart is geïnstalleerd
Hoe te bepalen welke videokaart is geïnstalleerd

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - AIDA64 Extreme Edition-applicatie.

instructies:

Stap 1

U kunt op verschillende manieren achterhalen welke videokaart op uw pc is geïnstalleerd. De eerste is via standaardtools voor besturingssystemen. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad. Er verschijnt een contextmenu. Als u Windows XP heeft, klikt u in het contextmenu op "Eigenschappen". Als uw besturingssysteem Windows 7 is, selecteert u "Schermresolutie". Klik in het geopende venster op "Geavanceerde opties". Er wordt een venster geopend waarin u informatie kunt bekijken over de modelnaam van de geïnstalleerde videokaart en de belangrijkste kenmerken.

Stap 2

U kunt deze systemische methode ook gebruiken. Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Accessoires. Selecteer in standaardprogramma's de opdrachtregel. Typ dxdiag bij de opdrachtprompt. Druk op Enter. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Scherm". In de linkerbovenhoek is er een sectie "Apparaat". Daar kunt u informatie zien over het geïnstalleerde videokaartmodel.

Stap 3

Als je naast het model ook de gedetailleerde kenmerken van je videokaart wilt weten, dan moet je hiervoor een extra programma gebruiken. Download de applicatie AIDA64 Extreme Edition van internet. Installeer dit programma op de harde schijf van uw computer. Start je computer opnieuw op.

Stap 4

Start AIDA64. Na het scannen van het systeem, bevindt u zich in het hoofdmenu van het programma. Klik in het rechtervenster op de optie Weergeven. Selecteer vervolgens "GPU" in de lijst met apparaten. Gedetailleerde informatie over de geïnstalleerde videokaart zal verschijnen. De modelnaam staat helemaal bovenaan in het gedeelte GPU-eigenschappen.

Stap 5

Naast basisinformatie kunt u volledige informatie bekijken over de kenmerken van de videokaart: ontdek het type geheugenbus, processor- en geheugenfrequentie, bandbreedte en vele andere parameters. Onderaan het venster staan links naar de website van de ontwikkelaar, waar het BIOS van de videokaart en stuurprogramma's worden bijgewerkt.

Aanbevolen: