Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord De Moeite Waard Is?
Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord De Moeite Waard Is?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord De Moeite Waard Is?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2023, December
Anonim

Voordat u besluit een computer of de afzonderlijke componenten ervan te upgraden, bijvoorbeeld RAM of processor, moet u weten welk moederbord zich in de systeemeenheid bevindt. Het moederbord is het moederbord van uw computer en het hele systeem hangt ervan af.

Het moederbord is het moederbord van uw computer
Het moederbord is het moederbord van uw computer

instructies:

Stap 1

Er zijn drie gegarandeerde manieren om erachter te komen welk moederbord de moeite waard is. Het moederbordmodel wordt helemaal aan het begin van het opstarten van de computer op het beeldscherm weergegeven. Let tijdens het laden op het eerste of tweede scherm op de inscripties die verschijnen. Zoek naar de namen van de moederbordfabrikant in een aparte regel, bijvoorbeeld: "ASUS A7N8X" of "GIGABYTE GA-5486AL". Als u de fabrikant van het moederbord echter niet kent, gaat u naar stap 2.

Stap 2

Koppel de computer los van de stroom. Na het losdraaien van de bevestigingsschroeven en het verwijderen van de zijafdekking van de behuizing van de systeemeenheid, onderzoekt u zorgvuldig het moederbord. Meestal worden borden door fabrikanten zodanig gemarkeerd dat ze gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd. Zoek een sticker met de naam of op een andere manier het model op het bord.

Stap 3

Een andere manier om erachter te komen wat het moederbord waard is, is door speciale programma's te gebruiken die alle hardware identificeren die op de computer is geïnstalleerd. De meest bekende programma's van dit soort zijn SiSoftware Sandra en EVEREST. Als u voor EVEREST hebt gekozen, ziet u na het starten aan de linkerkant van het venster het programmamenu. Selecteer onder andere menu-items "Moederbord" en het sub-item met dezelfde naam. Aan de rechterkant van het venster ziet u alle kenmerken van het moederbord, inclusief het model en verschillende eigenschappen. In hetzelfde menu ziet u technische specificaties en gegevens over de centrale processor, RAM en andere belangrijke systeemapparaten.

Aanbevolen: