Hoe Te Bepalen Welk Stuurprogramma Nodig Is Voor Een Videokaart

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Welk Stuurprogramma Nodig Is Voor Een Videokaart
Hoe Te Bepalen Welk Stuurprogramma Nodig Is Voor Een Videokaart

Video: Hoe Te Bepalen Welk Stuurprogramma Nodig Is Voor Een Videokaart

Video: Hoe Te Bepalen Welk Stuurprogramma Nodig Is Voor Een Videokaart
Video: How to Upgrade GRAPHICS CARD for FREE | Change Graphics card according to game requirements 2024, April
Anonim

Nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, moet u een grote hoeveelheid software installeren, bijvoorbeeld stuurprogramma's voor verschillende apparaten, codecs, toepassingshulpprogramma's, enz. Het meeste van het bovenstaande is te vinden op de officiële websites op internet.

Hoe te bepalen welk stuurprogramma nodig is voor een videokaart
Hoe te bepalen welk stuurprogramma nodig is voor een videokaart

Noodzakelijk

Een computer met een vaste internetverbinding

instructies:

Stap 1

Als u van plan bent het besturingssysteem opnieuw te installeren, is het raadzaam om vooraf stuurprogramma's voor alle apparaten voor te bereiden. Dit kan met behulp van het Driver Genius-programma. Hiermee kunt u niet alleen naar stuurprogramma's op internet zoeken, maar ook back-ups maken in het huidige systeem.

Stap 2

Bij afwezigheid van de originele stuurprogrammaschijf is het allereerst noodzakelijk om de naam van de fabrikant en het model van de videokaart te berekenen. De eenvoudigste manier is om de afdruk van de computerconfiguratie te vinden en te bekijken die u bij aankoop hebt ontvangen. U kunt ook dozen van de computer vinden, waarvan er één het model van de kaart aangeeft.

Stap 3

Als u het model van uw grafische kaart programmatisch wilt achterhalen, voert u de DirectX Diagnostic Tool-applet uit. Open hiervoor het menu Start en selecteer Uitvoeren. Voer in het lege veld dxdiag (afkorting van de applet) in en druk op de knop Enter of OK.

Stap 4

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Weergave". Het blok "Apparaat" geeft gedetailleerde informatie weer over de geïnstalleerde kaart en het blok "Drivers" - de versie van de geïnstalleerde software. Als de regel "Fabrikant" is ingesteld op "N / A", is het apparaat niet gedefinieerd of niet gedetecteerd (geïntegreerde videokaart). U kunt ook Everest Ultimate Edition of SiSoftware Sandra gebruiken om het kaartmodel te bepalen.

Stap 5

Ga dan naar de site van de ontwikkelaar: voor Nvidia https://www.nvidia.ru/Download/index.aspx?lang=ru, en voor ATI https://www.amd.com/ru/Pages/AMDHomePage.aspx … Selecteer uw apparaatmodel, versie van het besturingssysteem en klik op de knop Downloaden. Nadat u het videostuurprogramma hebt gedownload, installeert u het door te dubbelklikken op het uitvoerbare bestand.

Aanbevolen: