Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Is Geïnstalleerd?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Is Geïnstalleerd?
Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Is Geïnstalleerd?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Is Geïnstalleerd?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Moederbord Is Geïnstalleerd?
Video: Vijftien AMD X570 moederborden getest: Deze zijn het beste! 2024, Mei
Anonim

Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van de systeemeenheid, aangezien alle andere apparatuur erop is geïnstalleerd: processor, RAM (random access memory), verschillende geïntegreerde apparaten, evenals connectoren waarin externe apparaten worden geplaatst. Om uw computer te upgraden, moet u weten welk moederbord erop is geïnstalleerd.

Hoe kom je erachter welk moederbord is geïnstalleerd?
Hoe kom je erachter welk moederbord is geïnstalleerd?

instructies:

Stap 1

Koppel de computer los van het stopcontact en verwijder het zijpaneel na het verwijderen van de montageschroeven. U ziet een grote printplaat aan de zijkant van de systeemeenheid. Bekijk het goed: de naam kan direct op het bord tussen de sleuven of in de hoek op een papieren sticker worden geschreven.

Stap 2

Als u de naam niet kunt vinden, probeert u de volgende methode. Plaats het zijpaneel terug en sluit de computer opnieuw aan op de voeding. Tijdens de eerste ondervraging van de apparatuur door sommige BIOS-versies, wordt de naam van het moederbord en de fabrikant weergegeven op de monitor in de tweede of derde regel vanaf de onderkant van het scherm. Druk op de Pauze/Break-toets om tijd te hebben om de informatie te lezen.

Stap 3

Als uw moederbordmodel deze functie niet ondersteunt, wacht dan tot Windows is opgestart. Download het Everest Home Edition-programma via deze link https://dpj.ru/files/everesthome_build_0465.rar - het wordt gratis verspreid. Pak het archief uit. Dubbelklik op het pictogram "Systeembord". Voer deze bewerking opnieuw uit in het nieuwe venster. Lees de naam in de sectie "Eigenschappen van het moederbord". Het programma geeft een volledige beschrijving van het moederbord en links naar sites waar je driver- en BIOS-updates kunt downloaden.

Stap 4

U kunt een ander gratis programma gebruiken om de configuratie van uw computer te bepalen - CPU-Z. Download het programma en installeer het op een logische schijf naar keuze. Dubbelklik op de snelkoppeling op het "bureaublad". Na het starten zal het programma alle componenten van de systeemeenheid bewaken. Ga naar het tabblad Mainboard van het dialoogvenster. In het venster Fabrikant wordt de fabrikant van het moederbord aangegeven, in het venster Model - de naam. In het BIOS-gedeelte vindt u de fabrikant, versie en releasedatum.

Aanbevolen: