Hoe Te Bepalen Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd

Inhoudsopgave:

Hoe Te Bepalen Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd
Hoe Te Bepalen Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd

Video: Hoe Te Bepalen Welke Versie Van Windows Is Geïnstalleerd

Video: hoe weet je welke windows 10 versie je hebt ? 2022, November
Anonim

Elke gebruiker heeft een specifiek besturingssysteem op zijn computer. Zoals de praktijk laat zien, is dit meestal Windows. In de loop van de tijd kwamen er veel verschillende versies van dit besturingssysteem uit. Dus hoe bepaal je welke versie van Windows op je computer staat?

Hoe te bepalen welke versie van Windows is geïnstalleerd
Hoe te bepalen welke versie van Windows is geïnstalleerd

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Windows-schijf.

instructies:

Stap 1

U kunt de standaardtools van het besturingssysteem zelf gebruiken. Elke zichzelf respecterende fabrikant van een product probeert de meest significante gegevens aan te geven. U kunt op verschillende manieren achter de versie van het besturingssysteem komen. Als je toegang hebt tot een computer met dit besturingssysteem, gebruik dan de standaard systeemmethoden. Ga hiervoor naar het menu "Start". Klik vervolgens met de rechtermuisknop in een leeg venster. Er verschijnt een contextmenu waarin u het item "Eigenschappen" selecteert.

Stap 2

Het toont alle informatie over de geïnstalleerde hardware, de versie van het besturingssysteem, evenals volledige informatie over de stuurprogramma's en nog veel meer. Over het algemeen kunnen we stellen dat u met behulp van dit tabblad altijd op de hoogte bent van alle belangrijke informatie over Windows. Alle informatie die u interesseert, wordt op het tabblad "Algemeen" geschreven. Meestal geven fabrikanten daar de versie van het besturingssysteem, het type systeem, activeringsvereisten en het jaar van uitgave aan.

Stap 3

U kunt ook de informatie op de schijf bekijken. Stel dat u een nieuwe installatieschijf met een besturingssysteem hebt gekocht en dat u de versie van Windows wilt weten. In de regel wordt op de schijf en op de doos daarvan iets geschreven als Windows Seven Service Pack 1. Dit is de versie van het besturingssysteem. Er kan ook Windows XP pack 3 worden geschreven.Dit zijn twee vergelijkbare besturingssystemen, die worden geproduceerd door het populaire Microsoft-bedrijf. Het is ook vermeldenswaard dat er binnenkort een nieuwe versie van het Windows 8-besturingssysteem wordt verwacht.

Stap 4

In wat volgt, zult u de OS-versie in één oogopslag begrijpen in het systeem of op schijf. Het lijkt in eerste instantie moeilijk, maar dat is het niet. Zoals de praktijk laat zien, leren mensen snel om op een computer te werken, dus probeer zoveel mogelijk alleen op een computer te werken, zonder hulp van iemand, en in de toekomst zullen dergelijke problemen een eenvoudige situatie lijken.

Populair per onderwerp