Gegevensfouten Herstellen

Inhoudsopgave:

Gegevensfouten Herstellen
Gegevensfouten Herstellen

Video: Gegevensfouten Herstellen

Video: Gegevensfouten Herstellen
Video: Windows 10 - Opstartproblemen Oplossen Volledige Zelfstudie 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om gegevensfouten te corrigeren. Om de meeste problemen op te lossen, is het met name noodzakelijk om een volledige diagnose van het besturingssysteem uit te voeren om ze te identificeren en op te lossen. Maar in sommige gevallen is het elimineren van de fout moeilijker en daarom moet u uw toevlucht nemen tot serieuzere maatregelen.

Gegevensfouten herstellen
Gegevensfouten herstellen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u standaardhulpprogramma's voor het besturingssysteem gebruiken om fouten op te lossen. Dit betekent "de schijf controleren op fouten". Het is het beste om een dergelijke controle uit te voeren op de schijf met het geïnstalleerde besturingssysteem (optioneel op alle schijven). Om dit te controleren, moet u met de rechtermuisknop op de schijf klikken, vervolgens "eigenschappen" selecteren, vervolgens het tabblad "service" en klikken op "volume controleren op fouten". De controle is vrij snel, in sommige gevallen effectief. De mogelijkheden ervan kunnen echter ook niet worden overschat, omdat een dergelijke controle in de regel niet alle problemen oplost.

Stap 2

Nadat u de schijf hebt gecontroleerd, kunt u de schijf het beste defragmenteren. Om een dergelijke controle uit te voeren, moet u naar: Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie. Het proces is lang genoeg, maar soms zeer effectief om fouten te herstellen. Defragmentatie is ook heel handig voor de juiste prestaties van de harde schijf. Het is raadzaam om dergelijke diagnostiek regelmatig uit te voeren (een keer per zes maanden, als er geen problemen zijn, dan een jaar).

Stap 3

Een vrij veel voorkomende oorzaak van fouten is softwareconflict. Het kan komen doordat sommige programma's en het besturingssysteem lange tijd niet zijn bijgewerkt. Als je Windows XP hebt geïnstalleerd, dan moet je voor een goede werking het systeem updaten naar Service Pack 3. Het is ook aan te raden om de software die je constant gebruikt te updaten (bijvoorbeeld antivirus, flash player, browser, enz.).

Stap 4

Als fouten niet worden gecorrigeerd, zelfs als de standaard technische aanbevelingen worden opgevolgd, moet CCleaner worden geïnstalleerd. Na analyse van het systeem zou de toepassing onnodige bestanden moeten identificeren, en niet alleen bestanden die gewoon extra ruimte op de harde schijf in beslag nemen, maar ook schadelijk genoeg zijn om fouten te kunnen veroorzaken.

Aanbevolen: