Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Laptop Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Laptop Te Herstellen
Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Laptop Te Herstellen

Video: Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Laptop Te Herstellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2023, Februari
Anonim

Bijna elke laptop die u bij een computerhardwarewinkel kunt kopen, wordt geleverd met een besturingssysteem. Dit heeft zijn voordelen: u hoeft geen geld uit te geven aan het kopen van een besturingssysteem en u hoeft ook geen tijd te besteden aan het installeren van het systeem. De aanwezigheid van een besturingssysteem op de harde schijf van de laptop geeft aan dat de harde schijf een verborgen partitie bevat die wordt gebruikt om de fabrieksinstellingen te herstellen. Sommige gebruikers overschrijven deze sectie opzettelijk om de schijfruimte te vergroten, anderen zijn zich niet eens bewust van het bestaan ​​van deze sectie.

Hoe de fabrieksinstellingen op een laptop te herstellen
Hoe de fabrieksinstellingen op een laptop te herstellen

Het is nodig

Sneltoetsen gebruiken om de fabrieksinstellingen te herstellen

instructies:

Stap 1

Als u niet op de hoogte was van het bestaan ​​van deze verborgen schijf en deze wilt gebruiken voor het beoogde doel, kunt u speciale sneltoetsen gebruiken. U moet deze sneltoetsen kennen om Systeemherstel en Toepassingsprogramma correct te gebruiken. De zogenaamde sneltoetsen moeten worden ingedrukt terwijl de computer opstart, d.w.z. op het moment dat het besturingssysteem crasht en niet zelfstandig kan opstarten. Wanneer u op de sneltoetsen drukt, gaat u naar het menu fabrieksinstellingen herstellen.

Stap 2

Elke laptopfabrikant heeft zijn eigen systeem ontwikkeld voor het herstellen van instellingen, respectievelijk de sneltoetsen zullen anders zijn. Hieronder vindt u een lijst met sneltoetsen van grote laptopfabrikanten:

- Samsung - druk op F4;

- Fujitsu Siemens - druk op F8;

- Toshiba - druk op F8;

- Asus - druk op F9;

- Sony VAIO - druk op F10;

- Packard Bell - druk op F10;

- HP Pavilion - druk op F11;

- LG - druk op F11;

- Lenovo ThinkPad - druk op F11;

- Acer - activeer in BIOS de modus Disk-to-Disk (D2D) en druk vervolgens op Alt + F10;

- Dell (Inspiron) - Druk op Ctrl + F11

Stap 3

Laptopfabrikanten verzekeren u dat u het systeem kunt herstellen en dat de integriteit van bestanden of mappen die voor u belangrijk zijn onwaarschijnlijk is. Vergeet daarom niet om vaak kopieën te maken van uw bestanden op verwisselbare media: cd/dvd-schijven, flash-media, enz.

Populair per onderwerp