Hoe Bestanden Te Herstellen Van Een Beschadigde Flashdrive

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Herstellen Van Een Beschadigde Flashdrive
Hoe Bestanden Te Herstellen Van Een Beschadigde Flashdrive

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Van Een Beschadigde Flashdrive

Video: HOE USB STICK HERSTELLEN TOT VOLLEDIGE CAPACITEIT ?? 2022, December
Anonim

Zeker, iedereen heeft wel eens te maken gehad met de ontoegankelijkheid van bestanden op een USB-flashstation. Hier kunnen veel redenen voor zijn (onjuiste extractie, fysieke schade, per ongeluk verwijderde bestanden), maar er is nog steeds hoop om de gekoesterde gegevens te herstellen.

Hoe bestanden te herstellen van een beschadigde flashdrive
Hoe bestanden te herstellen van een beschadigde flashdrive

Het is nodig

Een of meerdere programma's: Recovery Toolbox for Flash, SuperCopy, Recuva, PC Inspector File Recovery, Undelete Plus, Unstoppable Copier

instructies:

Stap 1

Maak eerst geen onnodige bewegingen. Hoe minder bestandsmanipulaties u hebt uitgevoerd na beschadiging of verlies van gegevens, hoe gemakkelijker en waarschijnlijker herstel is. Formatteer de USB-flashdrive niet, en als u deze hebt geformatteerd, schrijf er dan geen nieuwe gegevens naar. Het herstellen van verwijderde gegevens is eenvoudiger dan het herstellen van verwijderde gegevens na het formatteren.

Stap 2

Als u de gegevens niet hebt verwijderd, maar de toegang ertoe wordt geweigerd en er verschijnt een systeemwaarschuwing over een fout, probeer dan uw computer opnieuw op te starten (soms helpt het zelfs). Als dat niet werkt, verwijdert u de USB-stick op de juiste manier en plaatst u deze opnieuw.

Stap 3

Als dit niet helpt, is het noodzakelijk om een ​​"controle van de verwisselbare schijf" uit te voeren. Om dit te doen, klikt u in het venster "Deze computer" met de rechtermuisknop op het pictogram van de flashdrive en selecteert u "Eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Service" en klik op "Controleren". Vink de vakjes "Systeemfouten automatisch herstellen", "Beschadigde sectoren controleren en repareren" aan en voer de scan uit.

Stap 4

Als de toegang tot de bestanden nog steeds gesloten is, moet u de hulp inroepen van gespecialiseerde programma's. Ook kunnen dergelijke programma's (niet altijd) bestanden herstellen die handmatig en na formattering zijn verwijderd. De meeste van deze programma's zijn gebruiksvriendelijk en intuïtief. De kans op het herstellen van verloren bestanden hangt van veel factoren af, maar de kans is redelijk. Een nadeel is dat de overgrote meerderheid van dergelijke softwareproducten betaald of shareware is, maar dat je ze bijna allemaal op meerdere bestanden kunt uitproberen.

Stap 5

Download en gebruik een van de volgende programma's:

- Recovery Toolbox voor Flash;

- SuperCopy (gratis);

-Recuva;

- PC Inspector Bestandsherstel (gratis);

- Verwijderen Plus ongedaan maken;

- Niet te stoppen kopieerapparaat.

Stap 6

Er is een kans dat waar een hulpprogramma faalt, een ander zal helpen. Als verloren of beschadigde gegevens u dierbaar waren, wees dan niet lui en probeer verschillende herstelprogramma's.

Populair per onderwerp