Waarom Wordt De Computer Uitgeschakeld?

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt De Computer Uitgeschakeld?
Waarom Wordt De Computer Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt De Computer Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt De Computer Uitgeschakeld?
Video: What If You Turn Off Your PC During An Update? 2024, April
Anonim

Een van de meest voorkomende problemen met een personal computer is het automatisch afsluiten. Om verder optreden van een dergelijke storing te voorkomen, is het noodzakelijk om de oorzaak ervan tijdig te elimineren.

Waarom wordt de computer uitgeschakeld?
Waarom wordt de computer uitgeschakeld?

Noodzakelijk

set schroevendraaiers; - thermisch vet

instructies:

Stap 1

Het is belangrijk om te begrijpen dat een abrupte afsluiting van uw computer veel van zijn elementen kan schaden. Harde schijven worden hier het vaakst door getroffen. Controleer eerst de functionaliteit van het stopcontact waarop uw pc is aangesloten.

Stap 2

Sluit de apparatuur aan op een andere AC-lijn. Gebruik indien mogelijk een ononderbroken stroomvoorziening. Het is beter om een UPS te kiezen die de computer 3-4 minuten kan laten werken na een stroomstoring.

Stap 3

Als het probleem aanhoudt, controleer dan de kwaliteit van de voeding die in de systeemeenheid is geïnstalleerd. Het is nogal moeilijk om deze apparatuur zelf te diagnosticeren. Vervang de voeding door een waarvan u weet dat ze goed zijn. Zorg ervoor dat uw computer stabiel is.

Stap 4

Als de stroomtoevoer werkt, controleer dan de temperatuur van de belangrijke apparaten van de personal computer. Installeer het Everest- of Speccy-programma. Als de computer uitschakelt voordat het besturingssysteem opstart, houdt u de Delete-toets onmiddellijk ingedrukt nadat u de pc hebt aangezet.

Stap 5

Bekijk de temperatuur van de CPU en videokaart met behulp van de BIOS-menutools. Het is vrij eenvoudig om ervoor te zorgen dat de computer automatisch uitschakelt vanwege oververhitting. Laat de pc 10-20 minuten staan en laat hem op natuurlijke wijze afkoelen. Zet uw computer weer aan.

Stap 6

Het duurt even voordat de apparatuur is opgewarmd, dus de computer wordt niet meteen uitgeschakeld. Reinig het pc-koelsysteem. Verwijder stof van alle radiatoren. Vervang het thermische vet tussen de CPU en het koellichaam. Zorg ervoor dat de koeler goed aansluit op de CPU.

Stap 7

Controleer of alle interne ventilatoren goed werken. Het is erg belangrijk om de werking te garanderen van zelfs die koelers die niet op een specifiek apparaat zijn geïnstalleerd. Ze zijn nodig om koele lucht in de unit te brengen.

Aanbevolen: