Waarom Wordt De Harde Schijf Uitgeschakeld?

Waarom Wordt De Harde Schijf Uitgeschakeld?
Waarom Wordt De Harde Schijf Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt De Harde Schijf Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt De Harde Schijf Uitgeschakeld?
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Maart
Anonim

De harde schijf (harde schijf) is het primaire opslagapparaat voor uw computer. De gegevensregistratie vindt plaats op een magnetische coating van harde platen van aluminium, keramiek of glas.

Waarom wordt de harde schijf uitgeschakeld?
Waarom wordt de harde schijf uitgeschakeld?

In de Windows-instellingen is er een optie "Voeding". De betekenis ervan kan worden bekeken in het "Configuratiescherm". Standaard worden harde schijven uitgeschakeld na 20 minuten inactiviteit om het stroomverbruik te optimaliseren. Op het tabblad Energiebeheerschema's kunt u, indien nodig, de optie Schijven loskoppelen instellen op Nooit.

De optimale werkingsmodus, waarbij de harde schijf rechtstreeks toegang heeft tot het geheugen, wordt DMA (Direct Memory Access) genoemd. In de PIO-modus (Programmed Input/Output) regelt de processor de toegang tot het geheugen van de randapparatuur. In dit geval werkt de harde schijf veel langzamer en kan deze worden uitgeschakeld.

Vouw in Apparaatbeheer het knooppunt IDE ATA / ATAPI-controllers uit. Klik met de rechtermuisknop op het kanaal waarop de problematische harde schijf is aangesloten. Kies "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu en ga naar het tabblad "Geavanceerde instellingen". Stel de parameter Transfer Mode in op DMA, indien mogelijk.

Winchester kan worden afgesloten vanwege stroomproblemen. Uw voeding levert mogelijk onvoldoende spanning. Probeer het te vervangen door een ander exemplaar met hogere prestaties.

Onderzoek het moederbord - gezwollen of lekkende condensatoren kunnen ervoor zorgen dat de harde schijven worden uitgeschakeld.

Als er tijdens de toegang tot de harde schijf een plotselinge stroomstoring is, hebben de koppen geen tijd om zich correct aan het begin van de sporen te positioneren. Hierdoor is het oppervlak van de schijven beschadigd. Als er veel van dergelijke slechte sectoren zijn, kan de harde schijf tijdens het gebruik spontaan worden uitgeschakeld.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf en selecteer de opdracht "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Klik op het tabblad "Service" op "Controleren" en vink de vakjes "Fouten automatisch oplossen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren" aan. Om te beginnen, klik op "Start" en vervolgens op "Ja". Na het opnieuw opstarten zal het systeem de harde schijf gaan controleren.

Misschien wordt de harde schijf afgesloten vanwege oververhitting. Installeer de Everest-software op uw computer en controleer de temperatuur van de harde schijf. Verhoog de geforceerde koeling als deze hoger is dan 50 ° C - installeer bijvoorbeeld extra ventilatoren.

De acties van sommige virussen kunnen leiden tot het uitschakelen van de harde schijven. Scan uw computer met een betrouwbaar antivirusprogramma, bijvoorbeeld Dr. Web CureIt! Zorg ervoor dat u de antivirussoftware die op uw computer is geïnstalleerd, uitschakelt voordat u de scan start.

Aanbevolen: