Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Wordt Uitgeschakeld In Windows 7

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Wordt Uitgeschakeld In Windows 7
Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Wordt Uitgeschakeld In Windows 7

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Wordt Uitgeschakeld In Windows 7

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Wordt Uitgeschakeld In Windows 7
Video: Veilige modus Windows 7: Uw computer opstarten in veilige modus 2024, April
Anonim

Bijna alle pc-gebruikers met Windows 7 geïnstalleerd, die worden geconfronteerd met een probleem wanneer de computer niet wordt ingeschakeld, proberen dit op alle mogelijke manieren op te lossen. In het geval dat de pc niet uitschakelt of vastloopt wanneer deze wordt losgekoppeld, halen de meeste van hen gewoon het netsnoer uit het stopcontact of verwijderen ze de batterij uit de laptop, wat kan leiden tot gegevensverlies of schade aan de hardware van de computer.

Wat te doen als uw computer niet wordt uitgeschakeld in Windows 7
Wat te doen als uw computer niet wordt uitgeschakeld in Windows 7

instructies:

Stap 1

Eerst moet u beslissen waar de storing zit - in de hardware of software van de computer. In het eerste geval, om de storing van de componenten in de computer te identificeren, moet u opstarten onder een ander besturingssysteem. Hiervoor is een LiveCD of een besturingssysteem dat op een andere schijfpartitie is geïnstalleerd heel geschikt. Als het probleem aanhoudt, ligt het probleem in de hardware van de computer. Verificatie van componenten is alleen mogelijk door ze te vervangen door onderdelen waarvan bekend is dat ze in goede staat verkeren.

Stap 2

Software

Als er geen storingen in de hardware van de computer worden gevonden, kunt u overgaan tot de softwaretest, hoewel in de meeste gevallen de test hiermee moet worden gestart. Vertraging van het afsluitproces kan optreden als de stuurprogramma's niet goed werken. In dit geval kan het helpen om ze opnieuw te installeren.

Stap 3

USB-hub

Vaak wordt het afsluiten veroorzaakt door een onjuiste installatie van Windows. Deze storing komt vooral veel voor bij laptops, waarvan de oorzaak ligt in de IEEE 1394-buscontroller. Om dit te verhelpen, vinkt u het vakje in de hub-instellingen aan.

Stap 4

Ook kan bevriezing bij afsluiten optreden wanneer de computer is geïnfecteerd met malware. Om dit te controleren, moet u de nieuwste antivirusdatabases downloaden en uw computer scannen. Het is raadzaam om het te controleren met ten minste twee antivirusprogramma's. Dr. WebCureIt of AVZ 4 zal deze taak perfect aan.

Stap 5

Als na het voltooien van alle bovenstaande stappen het afsluitproces onveranderlijk lang blijft duren, moet het probleem worden gezocht in recent geïnstalleerde applicaties of systeemservices. Hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt een van hen een conflict in het systeem. De conflicterende toepassing of service kan worden bekeken in het gebeurtenislogboek. Meestal lost het uitschakelen van een service of het verwijderen van een toepassing (tenzij dit specifiek vereist is) het probleem op. Ook is het aantal opstartprogramma's van invloed op de afsluittijd van Windows.

Stap 6

Het afsluiten kan ook optreden wanneer de BIOS-instellingen mislukken. Als het bericht "Nu kan de computer worden uitgeschakeld" verschijnt in het BIOS, in het gedeelte voor energiebeheer, moet u ACPI inschakelen. In sommige gevallen kan een fabrieksreset ook helpen.

Aanbevolen: