Waarom Wordt De Monitor Uitgeschakeld?

Waarom Wordt De Monitor Uitgeschakeld?
Waarom Wordt De Monitor Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt De Monitor Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt De Monitor Uitgeschakeld?
Video: Monitor problem - Right side is off the screen (Refresh Rate) 2024, April
Anonim

Het loskoppelen van de monitor kan zowel het gevolg zijn van een storing als van storingen in de werking van andere apparatuur. Als het probleem niet is opgelost met bekende methoden voor probleemoplossing, is het de moeite waard om contact op te nemen met het servicecentrum.

Waarom wordt de monitor uitgeschakeld?
Waarom wordt de monitor uitgeschakeld?

Nieuwelingen met weinig kennis van computers kunnen onaangenaam verrast zijn dat de monitor na een paar minuten van inactiviteit van het systeem wordt uitgeschakeld. Dit is op te lossen: het is voldoende om de energie-instellingen in het "Scherm" (of vergelijkbaar) menu in het "Configuratiescherm" te wijzigen, nieuwe waarden en parameters in te stellen om de monitor uit te schakelen in geval van inactiviteit van het systeem gedurende een bepaalde tijd.

Het kan geen kwaad om in het "Configuratiescherm" te kijken om te zien hoe de videokaart "aanvoelt" en om, indien mogelijk, andere waarden in te stellen voor de werking ervan. Het is ook mogelijk dat hij gewoon oververhit raakt. De uitweg ligt voor de hand - zorg voor voldoende koeling van de adapter door extra koelers te installeren.

Vaak speelt de voeding ook mee met gebruikers bij het "uitzetten van de monitor" en andere slechte games. Helaas is het op de Russische markt moeilijk om een voeding te vinden die echt voldoet aan de capaciteiten vermeld in de technische documentatie. Maar in ieder geval moet u het, zoals ze zeggen, "met een marge" kopen en de apparatuur niet bijwerken zonder de volledige mogelijke belasting te berekenen.

Hoe vreemd het ook mag lijken, virussen kunnen ook interfereren met de ononderbroken werking van de monitor. Meer precies, ze kunnen hun eigen aanpassingen doen aan de configuratie van het besturingssysteem en een aantal videokaartmogelijkheden blokkeren. Daarom is het de moeite waard om constant te zorgen voor de constante update van antivirusprogramma's om problemen te voorkomen.

Heeft geen invloed op periodieke diagnostische maatregelen om uitval van de monitor en andere apparatuur te voorkomen. Met andere woorden, zorg niet alleen voor de externe, maar ook voor de interne staat van de monitor en de systeemeenheid. Dit geldt ook voor banaal schoonmaken en opblazen van componenten en samenstellingen, en het controleren van de staat van kabels, bussen en boards, en het tijdig updaten van drivers. Als het systeem echter na het bijwerken van de stuurprogramma's volledig niet meer normaal functioneert, is het logisch om alle wijzigingen ongedaan te maken.

Het is de moeite waard om de staat van de videokaartconnector op het moederbord te controleren en ook te kijken of er schade is in de monitorconnector. Het is mogelijk dat de monitor ook wordt uitgeschakeld omdat deze gewoon slecht is aangesloten op de systeemeenheid.

Aanbevolen: