Waarom Wordt Het Toetsenbord Uitgeschakeld?

Waarom Wordt Het Toetsenbord Uitgeschakeld?
Waarom Wordt Het Toetsenbord Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt Het Toetsenbord Uitgeschakeld?

Video: Waarom Wordt Het Toetsenbord Uitgeschakeld?
Video: How to Fix Laptop Keyboard Not Working | Windows 10, 8, 7 2024, April
Anonim

Een toetsenbord is een apparaat voor het invoeren van gegevens in een computer. Structureel is het een set numerieke, alfabetische en bedieningstoetsen. Zoals elk elektronisch apparaat kan het toetsenbord defect raken.

Waarom wordt het toetsenbord uitgeschakeld?
Waarom wordt het toetsenbord uitgeschakeld?

Aan de achterkant van de systeemeenheid bevinden zich twee kleine ronde connectoren voor het aansluiten van een toetsenbord en muis - PS / 2-poorten. Deze poorten zijn erg gevoelig voor kortsluiting. Als u een toetsenbord aansluit of loskoppelt terwijl de computer aan staat, is het mogelijk dat de poort defect is. In een dergelijk geval is het toetsenbord vanwege deze storing uitgeschakeld.

Het probleem kan slecht contact zijn. Zet de computer uit, koppel de muisinterfacekabel los van de connector op het moederbord en sluit deze voorzichtig weer aan. Nadat het contact is hersteld, werkt het werkende toetsenbord.

Windows-installaties hebben de mogelijkheid om apparaten uit te schakelen om het stroomverbruik te optimaliseren. Vouw in "Apparaatbeheer" de lijst "Toetsenbord" uit, klik met de rechtermuisknop op het apparaatpictogram en selecteer de optie "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Schakel op het tabblad "Energiebeheer" het selectievakje uit naast "Sta dit apparaat toe om uit te schakelen …". Als uw toetsenbord is aangesloten via een USB-poort, kunt u voorkomen dat het wordt uitgeschakeld in de lijst met Universal Serial Bus-controllers.

Het toetsenbord zelf is mogelijk defect. Als u er ooit vloeistof op heeft gemorst, kan er een kortsluiting zijn in de geleidende paden in het apparaat. U kunt proberen beschadigde gebieden te repareren met geleidende lijm. Om dit te doen, demonteer je het toetsenbord en spoel je de filmbasis waarop de sporen zijn aangebracht. Gebruik na het drogen een tester om open circuits te lokaliseren. Gebruik een geslepen lucifer of tandenstoker om lijm aan te brengen op de folie over de beschadigde sporen.

Er is mogelijk een probleem met het stuurprogramma van het apparaat. Klik in "Apparaatbeheer" met de rechtermuisknop op het pictogram "Toetsenbord" om het contextmenu te openen. Selecteer de opdracht "Verwijderen". Klik op OK om te bevestigen en uw computer opnieuw op te starten. Het systeem zal het nieuwe apparaat detecteren en het stuurprogramma erop installeren.

Het uitschakelen van het toetsenbord kan te wijten zijn aan kwaadaardige activiteiten van virussen. Voer een diepe scan van uw computer uit met een antivirusprogramma. Wees voorzichtig bij het surfen op het internet.

Aanbevolen: