Computervirussen En Bescherming Daartegen

Inhoudsopgave:

Computervirussen En Bescherming Daartegen
Computervirussen En Bescherming Daartegen

Video: Computervirussen En Bescherming Daartegen

Video: Computervirussen En Bescherming Daartegen
Video: Computervirussen 2024, Mei
Anonim

Een computervirus is een onderdeel van een programma dat speciaal is ontworpen om bestanden te beschadigen en te voorkomen dat uw computer soepel werkt. Meestal verspreidt een virus kopieën van zichzelf door de computer om te voorkomen dat het goed werkt. Veel virussen zijn relatief ongevaarlijk, ze sturen alleen foutieve berichten. Sommige kunnen echter belangrijke bestanden van de harde schijf verwijderen, waarna de computer niet meer functioneert. Speciale antivirusprogramma's kunnen bekende virussen detecteren en verwijderen.

Computervirussen en bescherming daartegen
Computervirussen en bescherming daartegen

instructies:

Stap 1

Virussen verspreiden zich door zichzelf in te voeren in de uitvoerbare code van andere programma's of door andere programma's te vervangen. Er zijn duizenden computervirussen bekend die zich via internet over de hele wereld verspreiden en virusuitbraken veroorzaken. Meestal worden virussen verzonden via e-mail of verwisselbare media. Het virus zelf kan niet starten: om bijvoorbeeld een per e-mail ontvangen virus uit te voeren, moet u een bijlage openen. Na activering injecteert het virus zijn code in andere programma's om verdere acties te kunnen ondernemen. Virussen wijzigen programma's of vernietigen bestanden op de computer.

Stap 2

E-mail is een van de belangrijkste distributiekanalen voor virussen. Meestal zijn virussen in e-mails vermomd als ongevaarlijke bijlagen: afbeeldingen, documenten, muziek, links naar websites. Een van de gevaarlijkste virussen die per e-mail werden verzonden, was het "ILOVEYOU"-virus, dat zich in 2000 verspreidde. Nadat hij er één computer mee had besmet, begon het e-mails te sturen naar het volledige adresboek van de gebruiker. Het virus hernoemde bestanden en probeerde gebruikerswachtwoorden te kraken. Gelukkig werd de verspreiding gestopt dankzij de mailsystemen die waarschuwden voor de verspreiding van dit virus.

Stap 3

Installeer een antivirusprogramma op uw computer en voer regelmatig viruscontroles uit. Om uw computer op virussen te scannen, moet u het antivirusprogramma uitvoeren en op de knop Scan starten klikken. Ook in het antivirusprogramma kunt u regelmatige computerscans plannen. Bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, etc.

Aanbevolen: