Waarom Schrijven Ze Computervirussen?

Inhoudsopgave:

Waarom Schrijven Ze Computervirussen?
Waarom Schrijven Ze Computervirussen?

Video: Waarom Schrijven Ze Computervirussen?

Video: Waarom Schrijven Ze Computervirussen?
Video: Computervirussen 2024, Mei
Anonim

Vaak worden problemen met moderne software veroorzaakt door virussen - kleine stukjes malware. De meeste gebruikers zijn het hiermee eens. Maar er is nog steeds geen consensus over waarom computervirussen worden geschreven.

Waarom schrijven ze computervirussen?
Waarom schrijven ze computervirussen?

Populaire antivirusprogramma's hebben duizenden vermeldingen in hun databases. Waar komen virussen vandaan, en zelfs in zulke hoeveelheden, is een zeer vermakelijke vraag. Wie schrijft ze en waarom?

Waarom virussen worden geschreven: versies, mythen, realiteit

De eerste versie is mythisch. Voorstanders van deze versie beweren dat virussen zijn geschreven door dezelfde bedrijven die antivirussoftware produceren om niet werkloos te worden. Antivirussen zijn immers simpelweg niet nodig als alle "plagen" worden overbevist en geneutraliseerd. En dus - maak malware en vervolgens antivirusbescherming. Maar deze versie vindt geen enkele betrouwbare bevestiging. Bovendien is het risico voor het bedrijf te groot. Als ze betrapt wordt en echt bewijst dat ze virussen maakt, dan is de hoeveelheid problemen moeilijk voor te stellen.

De tweede versie is hooligan. Volgens deze versie worden virussen geschreven door schoolkinderen, studenten, beginnende programmeurs. Hun doel is anders. Iemand wil gewoon voor zichzelf opkomen, om voor zijn vrienden te laten zien hoe slim hij is. Iemand is gewoon bezig met kleine diefstal van wachtwoorden en logins, en lokt vervolgens geld voor hun terugkeer. In feite zijn dergelijke virussen gemakkelijk te schrijven. Door het gebrek aan kennis en ervaring van de student bevatten ze een hoop fouten en worden ze "pionier" genoemd. Dergelijke malware is zelden volledig functioneel en kan gemakkelijk worden geneutraliseerd door elk antivirusprogramma.

En tot slot, de derde versie is commercieel. Volgens deze versie wordt de malware gemaakt door bekwame, deskundige programmeurs die goed thuis zijn in de bescherming van moderne software. En het doel is heel gewoon - geld, dat, zoals je weet, niet ruikt. Het is dit type malware dat het meest voorkomt op internet.

Manieren om oneerlijke winst te maken

Een van de manieren om aan geld te komen is een programma als winlock (vensters blokkeren). Zo'n virus blokkeert de werking van het besturingssysteem, maakt je bang met een enorme banner op het hele scherm met de eis om een bepaald bedrag te betalen aan de opgegeven elektronische portemonnee. Tegelijkertijd belooft de banner onmiddellijke ontgrendeling in geval van betaling, maar dit zal niet leiden tot iets anders dan geld verliezen. Om van zo'n virus af te komen, moet je het systeem scannen met een antivirusprogramma via het BIOS en het verwijderen.

Een andere manier is om spam te versturen. "Slechte" adverteerders betalen voor het verzenden van advertenties met daarin een Trojaans programma. Dit virus kan gegevens uit e-mail stelen (waaruit dan een stroom spam komt), of het kan IP-adressen gebruiken om het vereiste aantal accounts voor advertenties te registreren.

Aanbevolen: